Traian Băsescu, atac exploziv după publicarea raportului MCV: “Totul are o limită”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 18:15
Traian Băsescu, atac exploziv după publicarea raportului MCV: “Totul are o limită” GALERIE FOTO
Traian Băsescu, ieșire nervoasă după publicarea raportului MCV. Sursa foto: kanald.ro

Fostul președinte Traian Băsescu tună și fulgeră după ce a citit raportul MCV pe Justiție, care este cel mai dur din ultimii 10 ani! Fostul șef de stat arată cu deteul spre Comisia Europeană și îi acuză că au făcut evaluări după statistici. Mai mult, Traian Băsescu spune că experții trimiși de Comisia Europeană în România au fost mediocrii!

Traian Băsescu, ieșire nervoasă după publicarea raportului MCV

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut acuzații grave la B1 TV, după publicarea raportului MCV. „Totul are o limită. Este ușor să arunci rapoarte despre o țară sau alta, arătând cu degetul numai către țara respectivă, când noi am avut un acord care vizează un mecanism întâi de cooperare, apoi de verificare. Comisia Europeană l-a transformat într-unul de verificare întâi, apoi de cooperare.

Ei au aceleași responsabilități ca noi. Nu i-a pus nimeni să trimită specialiști mediocri la evaluare. Nu i-a pus nimeni să trimită specialiști care, chipurile, evaluează justiția după statistici. Nu i-a interesat pregătirea profesională a magistraților, deși în ultimii zece ani se puteau face politici pentru pregătirea magistraților. Mi se pare incorectă abordarea C.E. Trebuie să-și ia un blam azi când a făcut un raport atât de critic la adresa României.

Traian Băsescu, ieșire nervoasă după publicarea raportului MCV
Traian Băsescu, ieșire nervoasă după publicarea raportului MCV. Sursa foto: magnanews.ro

Ce mai dur raport MCV din ultimii 10 ani

Vă dau scris că în Bulgaria și Croația corupția e mult mai ridicată, dar ei au stat mai disciplinați decât noi, adică s-au supus fără condiții exigențelor legislative ale Comisiei, or nu poți să impui mereu parlamentelor modificările legislative pe care le vor niște funcționari de la Bruxelles. Responsabilitatea o au Parlamentul, Guvernul și Președinția, nu niște funcționari”, a declarat Traian Băsescu.

Raportul MCV pentru România este cel mai dur din ultimii 10 ani. Experții Comisiei Europene notează că lupta anticorupție a scăzut dramatic, iar activitatea DNA este într-un declin semnificativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×