Tragedie în Marea Britanie! O româncă a murit în urma unei operații de cezariană

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 10:52
Tragedie în Marea Britanie! O româncă a murit în urma unei operații de cezariană GALERIE FOTO
Gabriela Pintilie a murit într-un spital din Marea Britanie. Sursa foto - https://starspost.com/

Tragedie în Marea Britanie acolo unde o româncă a murit în urma unei operații de cezariană. Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, a încetat din viaţă la doar șapte ore după ce a născut prin cezariană o fetiță sănătoasă.

Tragedie în Marea Britanie!

Totul s-a întâmplat la un spital din orașul Essex. Din păcate, tânăra s-a stins în urma unei hemoragii puternice. Nu e liniște deloc în urma dispariției acesteia. Medicii sunt acuzați acum că nu au folosit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viața și nici substanțele coagulante pe care le-au avut la dispoziție.

Conform primelor informații, românca urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019. Nu toate au mers conform planului inițial. Tânăra a ajuns de urgență la spital, mai exact în maternitatea unității universitare Basildon din Essex cu trei zile mai devreme după ce i s-a rupt apa.

O româncă a murit în urma unei operații de cezariană

Medicii au încercat, fără succes, să îi inducă nașterea pentru ca în seara următoare să îi facă operația de cezariană. Pe 26 februarie, Gabriela Pintilie avea să nască o fetiță sănătoasă. Din păcate, tânăra a început să piardă sânge serios și a fost dusă de urgență în sala de operație.

Gabriela Pintilie a suferit o hemoragie puternică, iar șapte ore mai târziu a murit. Între timp, ginecologul Malcolm Griffiths a fost chemat în instanță. Acesta a explicat că pacienta a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate normală în cazul unei cezariene.

La distanță de 30 de minute, românca a mai pierdut doi litri de sânge. Acesta a fost momentul în care echipa medicală a cerut sânge și coagulante. Gabrielei i-au fost administrate două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa sa de sânge.

Conform presei locale, medicii nu i-au administrat româncei deloc coagulante. „Personalul medical din sala de operație nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulante”, a explicat în instanță medicul ginecolog Malcolm Griffiths.

Doctorul spune că a existat și o eroare de comunicare. Astfel, din raportul departamentului de transfuzii reiese că medicii au avut la dispoziție opt unități cu sânge, însă două dintre acestea nu au fost folosite și returnate ulterior.

Un expert care a analizat cazul spune acum că românca nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de operația de cezariană. Conform acestuia, medicii au tergiversat operația pentru că maternitatea era supraaglomerată. Între timp, familia Gabrielei a dat în judecată maternitatea, iar procesul se desfăşoară la tribunalul din Chelmsford.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×