Tragedie în lumea filmului. A murit actorul american Seymour Cassel

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/04/2019, 14:02
Tragedie în lumea filmului. A murit actorul american Seymour Cassel GALERIE FOTO
Doliu în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood

Doliu în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood. Este vorba despre Matthew Cassel, cunoscut pentru numeroase apariții în filme de lungmetraj, dar mai ales pentru rolul principal din „Faces”.

Lumea filmului este mai săracă. A murit Matthew Cassel

De-a lungul carierei sale, îndrăgitul actor  a jucat în numeroase filme independente, precum și în alte câteva lungmetraje regizate de John Cassavetes. Seymour Cassel a murit la vârsta de 84 de ani, iar anunțul a fost făcut chiar de fiul acestuia, Matthew.

Actorul american, nominalizat la Oscar în 1969, a încetat din viață duminică, în locuința sa din Los Angeles, după o serie de complicații pe fondul maladiei de care suferea, Alzheimer. Vestea tristă a fost împărtășită de fiul său, printr-o declarație publicată a doua zi, în cotidianul Los Angeles Times.

Seymour Cassel, a murit la vârsta de 84 de ani
Seymour Cassel, a murit la vârsta de 84 de ani

Cele mai cunoscute producții în care a jucat actorul

Seymour Cassel și-a făcut debutul în lumea filmului cu drama romantică „Shadows”, film care a reprezentat și prima experiență a bunului său prieten John Cassavetes, în calitate de regizor. S-a făcut remarcat ca reprezentant al mișcării ce a dus la apariția cinematografiei americane independente,  obținând zeci de roluri în această perioadă.

Cea mai cunoscută apariție a sa a fost în drama „Faces”, rol datorită căruia a avut parte și de o nominalizare la premiile Oscar, cele mai prestigioase distincții din industria cinematografiei. A obținut apoi roluri importante în pelicule semnate de nume sonore ale cinematografiei americane, precum Sam Peckinpah, Elia Kazan şi Nicolas Roeg.

Actorul american a avut parte și de o perioadă mai puțin plăcută, în 1980 fiind condamnat pentru trafic de cocaină. În ceea ce privește  viața sentimentală, îndrăgitul actor american Seymour Cassel a fost căsătorit cu Elizabeth Deering, în perioada 1964-1989. În urma acestui mariaj care s-a încheiat cu scântei, au rezultat trei copii, Matthew, Dilyn și Lisa Papciak.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×