Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
25/02/2019, 08:27
Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii GALERIE FOTO
Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii

Premiile Oscar 2019 au fost decernate, în noaptea de 24 spre 25 februarie, într-o gală desfășurată sub semnul echilibrului. Filmul Green Book și-a adjudecat un premiu important, iar actrița Olivia Coleman și Rami Malek au fost desemnați cei mai buni actori în rol principal. Comparativ cu alte ediții, Gala Premiilor Oscar de anul acesta se remarcă printr-o mare varitate a laureaților și o distribuție echilibrată a premiilor.

Pelicula ”Bohemia Rhapsody” a adus cele mai multe statuete, patru la număr, și a fost urmat de ”Green Book”, ”Roma”, ”Black Panther”, care au adus câte trei.Pelicula Green Book este bazată pe fapte reale și spune povestea a două destine care nu aveau nimic în comun, însă care odată intersectate au adus la o prietenie pe viață.

Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book și actrița Olivia Coleman au fost marii câștigători

Tony Lip, new-yorkezul de origine italiană, interpretat de Viggo Mortensen, acceptă să fie șoferul și asistentul personal al pianistului afro-american Don Shirley, interpretat de Mahershala Ali, ce pornește într-un turneu în sudul Americii.Acțiunea se petrece în anii 60, când ura față de persoanele de culoare se manifestă agresiv. Green Book era cartea care cuprindea hotelurile și restaurantele în care persoanele de culoare aveau voie să intre. Pelicula a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie și avea 5 nominalizări la Oscar.

Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii
Filmul Green Book și-a adjudecat un premiu important

Filmul a obșinut trei statuete: pentru cea mai bună peliculă, cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun scenariu original. Olivia Coleman, desemnată cea mai bună actriță în rol principal, a fost una dintre surprizele galei. Protagonista filmului ”The Favorite”, a luat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru interpretarea reginei Ann, pe care îl joacă fabulos. Pentru acest rol, Olivia a trebuit să se îngrașe 15 kilograme.

Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii
Olivia Coleman, desemnată cea mai bună actriță în rol principal, a fost una dintre surprizele galei

Și, chiar dacă favorita pentru Oscarul la această categorie era considerată Glenn Close, pentru rolul din ”The Wife”, în cele din urmă, Olivia a pus mâna pe premiu. Glenn a ratat din nou statueta, deși este la a șaptea nominalizare. „Glenn Close, eşti idolul meu de atâta timp. Nu îmi doream ca asta să se întâmple aşa”, a glumit Olivia Coleman.

Premiile Oscar 2019. Filmul Green Book şi actriţa Olivia Coleman, marii câştigători ai serii
Rami Malek a luat Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestația din ”Bohemia Rhapsody”

Rami Malek a luat Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestația din ”Bohemia Rhapsody”, peliculă ce a obținut patru statuete Oscar. Malek l-a jucat pe Freddie Mercury, iar pentru modul său de interpretare a reușit să adune toate premiile din acest sezon, de la Globurile de Aur până la BAFTA. Acesta, pentru a copia fiecare mișcare și gest al liderului trupei Queen, a avut un antrenor de mișcări. Totodată, pentru a arăta precum el, a îndurat 50 de ore de probat costume și a purtat o proteză dentară foarte incomodă. Iar, pentru a fi convingător în pielea artistului, Malek a luat sute de lecții de canto și pian, însă a trebuit să învețe și să facă un playback fără cusur, pentru că mare parte din muzica din film este cu vocea lui Freddie Mercury.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×