Tragedie în Iași! O tânără a murit la naștere în maternitatea Cuza Vodă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 12:56
Tragedie în Iași! O tânără a murit la naștere în maternitatea Cuza Vodă GALERIE FOTO
O gravidă a murit în timp ce năștea. Sursa foto - facebook

Tragedie în județul Iași acolo unde o femeie de 20 de ani, aflată la primă naştere, a murit în timpul unei operaţii de cezariană la Maternitatea Cuza Vodă. Totul s-a întâmplat din cauza unei complicaţii care a survenit în a doua parte a interveneţiei.

Tragedie în Iași!

În apărarea lor, doctorii susţin că este vorba despre o gravidă de 110 kg, care era obeză. Mai mult de atât, conform celor care s-au aflat în sala de operații, sarcina nu a fost urmărită de niciun medic preț de 9 luni.

Se știe în acest moment că femeia s-a internat pe data de 17 decembrie din cauza membranelor rupte. La două zile distanță urma să nască. “La 10 minute după ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a agravat.

O tânără a murit la naștere în maternitatea Cuza Vodă

A intrat în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare care au durat 95 de minute.

Din păcate deşi a fost implicată o echipă complexă, inclusiv un cardiolog, pacientă nu a mai putut fi salvată”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii.

Acum la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă. Va fi făcută necropsia la IML pentru a stabili cauzele exacte ale decesului.

Medicii bănuiesc ca este vorba despre o embolie amniotică, aceste cazuri fiind extrem de rare.

De altfel, în literatura de specialitate este menţionat un caz la 80.000, însă se aşteaptă confirmarea în urma necropsiei.

Copilul a fost salvat, fiind vorba de un băieţel de 3 kilograme care este sănătos.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×