Tragedie în Guatemala. 20 de oameni au murit în urma unui accident rutier

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 12:28
Tragedie în Guatemala. 20 de oameni au murit în urma unui accident rutier
Un grav accident s-a produs în Guatemala. 20 de persoane au murit. Sursa foto: CNN

 Tragedie fără precedent în Guatemala. 20 de persoane au murit într-un accident rutier ieri dimineață, potrivit Poliției din departamentul Zacapa, unde s-a produs teribilul eveniment.

Tragedie fără margini în Guatemala: 20 de persoane au murit în urma unui accident

Un autocar a intrat într-o coliziune frontală cu un camion, iar în urma acestei ciocniri brutale au murit 20 de persoane, iar 10 au fost rănite, transmite AFP.

19 persoane au murit pe loc, având mutiple traumatisme, iar un copil de șapte ani a decedat în urma rănilor suferite, după ce a ajuns la spital.

Șoferii au fost arestați preventiv imediat după accident

Guvernul a decretat stare de urgență în statul centramerican, iar purtătorul de cuvânt al organismului însărcinat cu gestionarea catastrofelor, David de Leon, a confirmat dimensiunea acestei tragedii.

„Noi toţi, guatemalezii, ne-am trezit în doliu”, a scris preşedintele ales Alejandro Giammattei pe o rețea de socializare.

Unele ziare din statul din America Latină indică inclusiv 21 de morți, însă despre cel de-al 21-lea nu există încă suficiente date concrete.

Localitatea în care s-a produs accidentul mortal se află la 168 de kilometri nord-est de Ciudad de Guatemala, capitala statului aflat în America Centrală.

Printre victime, conform CNN, se numără 7 minori.

Șoferii celor două mașini au scăpat cu viață, însă nu sunt liberi. Poliția i-a dus imediat în arest preventiv în închisoarea Los Jocotes, situată în departamentul Zacapa, unde s-a produs coliziunea fatală.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×