Tragedie în Filipine! Revelion în adăposturi de urgență

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 10:38
Tragedie în Filipine! Revelion în adăposturi de urgență GALERIE FOTO
Taifunul a lăsat fără case zeci de mii de oameni. Sursa foto - facebook

Tragedie în Filipine acolo unde cel puțin 80.000 de oameni se aflau încă în adăposturi de urgenţă. Din păcate, tot acolo unde vor petrece şi Revelionul, având în vedere amploarea distrugerilor care au avut loc în ţara lor.

Tragedie în Filipine!

Vă reamintim că taifunul Phanfone, care a lovit Filipine în ziua de Crăciun, a provocat moartea a 50 de persoane. Aceasta este de departe cea mai severă furtună din 2019 în acest stat, potrivit unui nou bilanţ comunicat de autorităţi.

Taifunul, care a fost însoţit de precipitaţii abundente şi de vânturi devastatoare, a dus la prăbuşirea unor clădiri în special pe insula centrală a arhipelagului Visayas, afectând peste două milioane de persoane.

Revelion în adăposturi de urgență

„Suntem trişti că o parte dintre compatrioţii noştri se află încă în aceste centre de refugiu, dar îi asigurăm de tot sprijinul nostru până când se vor putea pune din nou pe picioare”, a declarat Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor.

Mai trebuie specificat că în acest moment alte cinci persoane sunt date dispărute la aproape o săptămână după trecerea taifunului.

Printre victime se află trei membri ai echipajului unei ambarcaţiuni care s-a răsturnat din cauza vântului intens.

Nu se termină aici lista oamenilor care au pierit. Și un poliţist a încetat din viață, acesta fiind electrocutat în urma prăbuşirii unui stâlp, dar şi un bărbat prins sub un arbore prăbuşit.

Phanfone este al 21-lea ciclon care a lovit Filipine în 2019. Însoţită de rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, furtuna tropicală a traversat  de la est la vest insulele din centrul arhipelagului, dintre care unele sunt foarte frecventate de turişti.

Cele mai multe dintre taifunuri sau furtuni provoacă distrugeri culturilor agricole, locuinţelor şi infrastructurilor şi contribuie la perpetuarea sărăciei endemice.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×