Tragedie în Columbia! 7 persoane au murit și alte 11 au fost rănite după ce un autovehicul a explodat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 13:03
Tragedie în Columbia! 7 persoane au murit și alte 11 au fost rănite după ce un autovehicul a explodat
Explozie puternică în Columbia. O camionetă a fost cuprinsă de flăcări în timpul mersului. Sursa foto: hepta.ro

7 persoane și-au pierdut viața în cursul zilei de marți, după ce autovehiculul în care se aflau a sărit, pur și simplu, în aer. Tragicul eveniment s-a produs în Columbia, la Rosas, unul dintre departamentele Cauca. Potrivit autorităților, alți 11 pasageri s-au ales cu răni grave în urma exploziei, fiind transportați de urgență la spital pentru a primi îngrijirile necesare.

Explozie puternică în Columbia. Un autovehicul plin cu pasageri a sărit în aer

18 persoane se aflau în interiorul camionetei în momentul în care aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Pe lângă victime, au fost înregistrate și pagube materiale, întrucât mai multe mașini au fost grav avariate de explozia puternică a mijlocului de transport în comun.

În timp ce Avocatul columbian al Poporului condamnă pe rețelele de socializare „actul orb și plin de cruzime”, invocând un presupus atentat cu „mașină capcană”, Înaltul Comandament Militar al statului sud-american neagă vehement această ipoteză, precizând că autovehiculul respectiv a explodat în mers.

Nu este un atentat, este un vehicul de transport public care se îndrepta din Pasto spre Cali şi care a explodat în mers”, a declarat generalul Hoyos. De asemenea, potrivit spuselor sale, incendiul a distrus maşinile care se aflau în faţa şi în spatele camionetei.

O explozie puternică a avut loc recent și în România, la Galați

Din păcate, nici țara noastră nu duce lipsă de astfel de evenimente nefericite. Nu mai departe de săptămâna trecută, o explozie puternică s-a produs într-un bloc din Galaţi. Peste 100 de locatari au fost evacuaţi, după ce una dintre garsonierele de la etajul trei a sărit în aer.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai multe autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea flăcărilor, dar și echipaje medicale.  Cel mai afectat de acest incident a fost chiar proprietarul imobilului. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns de urgență la spital cu arsuri severe la nivelul mâinilor și picioarelor.

A fost adus de echipajul SMURD, conştient, cooperant, prezentând arsuri de gradul doi pe membrele superioare şi inferioare, se află în curs de investigaţii, stabil hemodinamic şi respirator la acest moment”, a declarat Sorina Munteanu, medic UPU Galați.

Din informațiile disponibile până la această oră, se pare că explozia a fost provocată de o butelie improvizată. După mai bine de patru ore în care au așteptat neputincioși în ger un anunț din partea autorităților, oamenii au aflat că nu se pot întoarce în apartamente, din cauza inundației și a lipsei căldurii și curentului electric.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis relocarea persoanelor care nu au unde să doarmă într-un centru social al Primăriei. Locatarii blocului afectat de explozie au fost transportați cu autospecialele Poliţiei Locale, care asigură şi paza bunurilor din imobil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×