Tragedie fără margini pentru o familie! Trei copii de patru ani au fost găsiţi morţi într-o maşină

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 14:29
Tragedie fără margini pentru o familie! Trei copii de patru ani au fost găsiţi morţi într-o maşină GALERIE FOTO
Trei copii au murit blocați într-o mașină. Sursa foto - facebook

Tragedie fără margini pentru o familie! Trei copii de patru ani au fost găsiţi morţi într-o maşină în centrul insulei franceze Mayotte, posibil din cauza deshidratării. Anunțul a fost făcut chiar de cei de la procuratură.

Tragedie fără margini pentru o familie!

De remarcat că cei trei copii se jucau pe stradă atunci când au dispărut în această insulă din Oceanul Indian. Părinţii i-au căutat întâi pe copii în cartierul lor, înainte de a alerta jandarmeria franceză la începutul după-amiezii.

Cei trei copii au fost găsiţi fără viaţă miercuri, în jurul orelor locale 16:00, într-o maşină scoasă din uz staţionată de mai multe săptămâni pe marginea unui drum regional. Sistemul de siguranţă pentru copii era activat, blocându-i pe minori în vehiculul cu geamuri fumurii, care împiedicau vizibilitatea spre interior.

Trei copii de patru ani au fost găsiţi morţi într-o maşină

Deocamdată, nicio ipoteză nu a fost confirmată de jandarmi sau de Parchet, însă decesul prin deshidratare se numără printre posibilităţi. Trupurile neînsufleţite au fost duse la autopsie.

Într-o altă ordine de idei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Arhipelagul Mayotte din Republica Franceză că prefectul regiunii a decis emiterea unui cod roşu privind trecerea ciclonului tropical „Belna”.

Potrivit unui comunicat al MAE, cetăţenii români se pot informa despre evoluţia situaţiei din zonă şi despre măsurile care se impun în astfel de situaţii accesând site-ul Prefecturii Mayotte: http://www.mayotte.gouv.fr/Actualites/Communiques-de-presse/Communiques-de-presse-2019/Cyclone-tropical-Belna-Declenchement-de-l-alerte-rouge.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164.

Pot suna și la Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×