Tragedie fără margini în Timișoara. 4 frați au murit arși de vii. Cel mai mic avea doar 4 luni

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 08:42
Tragedie fără margini în Timișoara. 4 frați au murit arși de vii. Cel mai mic avea doar 4 luni
Incendiu de proporții în Timișoara în urma căruia 4 copii minori au ars de vii. Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Patru copii lăsați în grija fratelui mai mare au murit arși de vii după ce camera în care se aflau a fost curprinsă de flăcări. Un alt băiat în vârstă de 14 ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum încercând să-și salveze frații.

Patru copii minori au murit în timpul unui incendiu major

Patru frați din cartierul Elisabetin din Timișoara au rămas în grija fratelui mai mare, în seara zilei de miercuri, 15 ianuarie 2020 după ce părinții au plecat după băutură. Cei patru copii minori cu vârste curprinse între 4 luni și 6 ani au rămas în grija unui băiat în vârstă de 14 ani.

Băiatul cel mare era în bucătărie să încălzească lapte când a izbucnit incendiul în camera în care se aflau micuții. Adolescentul a încercat să intre în cameră, dar nu a reușit, moment în care a ieșit în stradă să strige după ajutor.

„Băiatul a zis că era cu copii în casă, s-a dus la bucătărie să ia lapte pentru cel mic. Când s-a întors deja nu mai putea să intre în dormitor, fumul era deja prea gros și a trebuit să iasă afară, s-a dus direct la vecin.

Copii erau singuri, mama a venit la vreo 10-15 minute după ce a ieșit băiatul afară, probabil a sunat-o. Era disperată când a ajuns, a intrat în casă, dar n-a putut să înainteze prea mult, era fum gros”, a povestit un martor, relatează observator.tv.

Părinții copiilor arși de vii erau plecați după alcool

La fața locului s-au deplasat 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, două ambulanțe SAJ cu medic și două cu asistent medical. Familia locuia cu chirie în apartamentul care a luat foc. În clădirea afectată mai locuiau 2 persoane care au suferit intoxicaţii uşoare cu fum.

Salvatorii au luptat câteva ore pentru a stinge focul și au intrat în casă cu o cameră cu termoviziune și măști cu oxigen. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru micuți. Cei patru frați au ars de vii după ce casa a fost cuprinsă de flăcări.

La scurt timp de la izbucnirea incendiului au ajuns și părinții copiilor, mama încercând să intre în casă. Părinții au ajuns la spital după ce au fost intoxicați cu fum. Același lucru s-a întâmplat și cu băiatul de 14 ani.

Cauza incendiului din Timișoara: soba din camera copiilor

Polițiștii au deschis o anchetă în cazul celor 4 copii arși în urma incendiului din Timișoara. Primele cercetări arată că focul a izbucnit de la soba care se afla în camera copiilor. Însă cercetările continuă în acest caz.

Vecinii familiei cu 5 copii spun că părinții își lăsau adesea micuții nesupravegheați pentru a merge după alcool. Oamenii au sesisat autoritățile de mai multe ori în acest sens, dar nu a fost luată nicio măsură. Din păcate 4 copii și-au pierdut viața într-un mod tragic.

Alexandra avea 6 ani, Andrei – 4 ani, Antonia – 2 ani, iar cel mai mic, Adrian – doar 4 luni. Vecinii mai adaugă că doar mezinul familiei era copilul bărbatului cu care femeia trăia și locuia în prezent.

  • 4 copii au murit arși de viii, 1 băiat de 14 ani a fost singurul supraviețuitor
  • 4 luni avea cel mai mic dintre minorii care și-au pierdut viața în incendiu

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×