Tradiția inedită ignorată de mulți oameni! Iată de ce nu e bine să dormi în ziua de Paște

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri mondene
28/04/2019, 18:31
Tradiția inedită ignorată de mulți oameni! Iată de ce nu e bine să dormi în ziua de Paște GALERIE FOTO
De ce nu este bine să dormi în ziua de Paște

Tradițiile cunoscute din bătrâni arată că trebuie să vopsești ouă, să te înnoiești și să oferi cadouri aduse de iepuraș. De asemenea, pe lângă cele precizate, cea mai importantă tradiție spune că toți credincioșii trebuie să se afle la slujba de Înviere pentru a-și lumina casele și sufletele. În ziua de Paște nu este bine să dormi pentru că în restul anului vei fi somnoros.

Tradiție ignorată de români! De ce nu e bine să dormi în ziua de Paște?

În ziua de Paște nu trebuie să mănânci oul cu sare pentru că se spune că vei transpira pa tot parcursul anului. Nu ai voie să dormi în ziua sfânta zi pentru că vei avea ghinion în tot anul, iar viermii vor mânca semănăturile și recolta va fi distrusă.

Sărbătoarea de Paști este cea mai mărită și solemnă dintre toate. Aduce omenirii speranța unei vieți veșnice și speranța mântuirii prin sacrificiul făcut de Iisus Hristos. Ce alte superstiții au românii în ziua de Înviere?

Tradiții de Paște: De ce nu e bine să dormi în ziua sfântă?
Tradiții de Paște: De ce nu e bine să dormi în ziua sfântă?

Credințe și superstiții de Paște

– La Înviere este bine să te îmbraci cu o haină nouă, îmbrăcămintea nouă, la fel ca şi apa, are un rol purificator.
– În ziua de Paşti nu este bine să dormi, pentru că în restul anului vei fi somnoros, vei avea ghinion, viermii vor mânca semănăturile, recolta va fi distrusă şi te va prinde ploaia ori de câte ori vei vrea să lucrezi câmpul.

– Lumânarea de la Înviere trebuie păstrata în casă şi aprinsă în caz de boală, calamităţi naturale, supărări.
– În dimineaţa Paştelui e bine să priveşti prima dată într-o cofa cu apă neîncepută. Se spune că vei avea vederea buna în restul anului.
– Se spune că e bine să te speli pe faţă cu apa neîncepută dintr-o cană nouă, în care ai pus un ou roşu, unul alb, un bănuţ de argint şi un fir de iarbă verde, semne ale sănătăţii, prosperităţii şi sporului în toate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×