Top cinci mașini pentru șoferii începători. Modele ideale în funcție de preț, consum și asigurare auto

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 12:18
Top cinci mașini pentru șoferii începători. Modele ideale în funcție de preț, consum și asigurare auto
FANATIK îți propune un top al mașinilor recomandate pentru șoferi începători. Sursa foto: autoexpert.ro

Pentru că știm cât este de dificil să alegi o mașină potrivită pentru tine, mai ales atunci când nu ai o foarte mare experiență pe drumurile patriei, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor. În rândurile următoare, ți-am pregătit un top al automobilelor recomandate pentru șoferii începători, astfel încât să poți circula, în condiții de maximă siguranță, fără a neglija, însă, nici confortul propriu.

Cum să alegi mașina potrivită dacă ești șofer începător

Cei mai mulți dintre români iau cu asalt școlile de șoferi încă de la vârsta de 18 ani, iar apoi sunt tentați să urce la volanul autoturismelor aspectuoase, care „iau ochii”. Fără îndoială, este un criteriu demn de luat în seamă, însă caii putere cu care acestea vin de regulă „la pachet” pot crea probleme unui șofer aflat la început de drum.

De aceea, experții îți recomandă să te orientezi către o variantă ceva mai adecvată pentru un novice. De asemenea, încearcă să nu îți bazezi alegerea pe opţiunile de decor, precum sistemele audio, eleroanele sau spoilerele şi concentrează-te mai degrabă asupra elementelor de siguranţă activă și pasivă. Vorbim aici despre controlul tracţiunii, sistemul ABS, controlul derapajului, sistemul de ajustare a direcției, dar și airbaguri, scaune sau centură de siguranță.

Top 5 mașini pentru șoferii începători

Unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care trebuie să te ghidezi atunci când vrei să cumperi prima mașină este, bineînțeles, cel financiar. Având în vedere că nu ai cine știe ce experiență la volan, te sfătuim să nu „arunci” cu mii de euro, întrucât pentru un preț bun poți intra în posesia unui autoturism cu până în zece ani vechime, care beneficiază de dotări moderne ce îți vor fi de folos în timpul șofatului.

1. Volkswagen Up

Modelul de bază vine cu un motor de doar 1.0 litri, dar nu te lăsa indus în eroare de dimensiunea mică, pentru că acesta este capabil  să ajungă la 89 CP. Modelele mai mici au, de asemenea, o economie de combustibil strălucitoare, ceea ce face ca acest autoturism să fie accesibil și distractiv în același timp. În plus, se află în grupul de asigurare doi.

 

2. Skoda Citigo

S-ar putea să nu aibă eleganța unui Volkswagen Up, dar Skoda Citigo își păstrează locul pe listă, datorită unui preț de pornire mai mic și a uneia dintre cele mai mici grupuri de asigurare. De asemenea, are aproximativ aceeași economie de combustibil, ceea ce o transformă într-o opțiune excelentă pentru șoferii noi.

 

3. Hyundai i10

Probabil una dintre cele mai elegante mașini de pe această listă, dar și un supermini cu motor de 1 litru capabil de doar 66 CP, care ar trebui să-i ajute pe șoferii începători să circule în condiții de siguranță. Hyundai i10 se află, de asemenea, într-un grup de asigurări redus și are în jur de 55 de mile pe galon. Toate aceste dotări vin la puțin peste 10.000 de lire sterline, așa că este o variantă demnă de luat în seamnă.

4. Citroën C1

Cea mai accesibilă mașină din gama companiei. Este, de asemenea, mică, elegantă și economică. În plus, nu va trebui să scoți foarte mulți bani din buzunar pentru a o putea conduce. Vorbim despre un autoturism de 1.0 litri, capabil să depășească 56 de mile pe galon.

 

5. Peugeot 108

Este gândit ca un autoturism de oraș, de aici și aspectul care „îți face cu ochiul”. Deși s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine pe autostrăzi, acest model nu trebuie ignorat, mai ales dacă ești în căutarea unei variante care să te ajute să capeți experiență la volan. Este ușor de condus, ieftin de rulat și foarte confortabil.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×