Top 6 cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Sibiul, cel mai căutat și anul acesta

Alexa Serdan    Dan Suta   
în Imagini de ultima ora
04/12/2019, 16:29
Top 6 cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Sibiul, cel mai căutat și anul acesta GALERIE FOTO
Târgul de Crăciun Oradea, în destinațiile turiștilor pentru sărbătorile de iarnă. Sursa foto: Instagram.com

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii se pregătesc din plin pentru Crăciun. Tot mai multe persoane vizitează iarna târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor. V-am pregătit un top 5 al celor mai frumoase târguri de Crăciun unde te poți delecta cu bucate, tradiții românești și evenimente.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

1. Târgul de Crăciun de la Sibiu a furat startul ca în fiecare an și s-a deschis chiar din luna noiembrie. Este și singurul eveniment care durează aproximativ două luni fiind deschis până pe 3 ianuarie 2020.

Cea de-a 13 ediție a evenimentului aduce în Piața Mare experiențe plăcute vizitatorilor care vin an de an din toate colțurile țării. Oaspeții vor putea admira proiecții spectaculoase pe fiecare clădire din centrul orașului, iar atmosfera feerică de poveste va fi întreținută de concerte.

Vizitatorii sunt atrași de patinoarul în aer liber, roata mare, Parcul lui Moș Crăciun cu peste 100 de expozanți, precum și Atelierul lui Moș Crăciun. Românii pot achiziționa de la produse tradiționale românești până la bijuterii din porțelan sau globuri.

2. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este al doilea care a dat startul sărbătorilor fiind inaugurat pe 24 noiembrie, după cel din Sibiu. Ca în orice târg de sărbătoare nu lipsesc bucatele tradiționale, decorațiunile, bradul, luminile, colindele și spectacolele de teatru.

Participanții pot petrece noaptea de Anul Nou în inima târgului cu jocuri de lumini, focuri de artificii și spectacole. Ineditul de anul acesta este reprezentat de o familie de urși polari care uneori se trezesc din somn și-i apucă dansul. Atracția este bucuria celor mici.

Oradea și Timișoara, în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din România

3. Târgul de Crăciun din București s-a deschis pe 28 noiembrie și va putea fi vizitat până a doua zi de Crăciun, 26 decembrie. Târgul este amplasat în Piața Constituției și este împărțit în mai multe zone: gastronomică, patinoar și carusel, Casa lui Moș Crăciun și un brad înalt de 30 de metri. Bucureștenii pot dona pentru o cauză umanitară în cufărul special amplasat în casa lui Moș Crăciun.

4. Târgul de Crăciun din Brașov va fi amplasat și anul acesta la poalele Muntelui Tâmpa, în Piața Sfatului. Târgul va fi deschis timp de o lună, până pe 1 ianuarie 2020, și așteaptă să fie vizitat de români din toate colțurile țării. Concertele de colinde vor răsuna a sărbătoare, iar căsuțele de lemn și decorațiunile fac din această piață un loc preferat de români pentru sărbătorile de iarnă.

5. Târgul de Crăciun din Timișoara și-a deschis porțile în prima zi a lunii decembrie și poate fi vizitat până pe 13 ianuarie 2020. Târgul este amplasat în Piața Victoriei și pune la dispoziția cetățenilor un patinoar generos de 1.000 de mp, lumini și instalații spectaculoase, căsuțe ale comercianților, un brad imens și o atmosferă de sărbătoare.

6. Târgul de Crăciun din Oradea aduce în centrul orașului un trenuleţ, un patinoar, un brad imens, căsuţe cu bunătăţi şi cadouri, dar şi cu băuturi de iarnă. Roata carusel nu lipsește nici aici fiind obiectivul principal și atracția târgului.

Aici se opresc alegerile noastre ân materie de cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Dacă aveți alte sugestii, nu ezitați să ne spunweți.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×