Tinerii, categoria cea mai afectată de COVID-19 în SUA. Washington Post: ”Coronavirusul a fost primit cu o ușoară indiferență”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 15:17
Tinerii, categoria cea mai afectată de COVID-19 în SUA. Washington Post: ”Coronavirusul a fost primit cu o ușoară indiferență”
Un studiu realizat de Centrul american pentru Controlul și prevenirea Epidemiilor arată că tinerii reprezintă categoria cea mai afectată de COVID-19 în SUA

Un studiu realizat de Centrul american pentru Controlul și prevenirea Epidemiilor arată că tinerii reprezintă categoria cea mai afectată de COVID-19 în SUA.

Tinerii, categoria cea mai afectată de COVID-19 în SUA

Conform studiului făcut de cercetătorii americani în perioada 12 februarie – 16 martie și prezentat de Mediafax, nu mai puțin de 38% dintre persoanele afectate de virusul COVID-19 în SUA și care au avut nevoie de spitalizare sunt tineri cu vârste de până în 50 de ani.

Studiul făcut de Centrul american pentru Controlul și prevenirea Epidemiilor a fost realizat după analizarea a 4.226 de cazuri COVID-19. ”Datele preliminare arată și că stările grave care necesită spitalizare, care conduc la aducerea în secții de terapie intensivă și uneori la deces pot fi la orice vârstă adultă în cazul noului tip de coronavirus”, au menționat cercetătorii.

”Tinerii adulți din Statele Unite reprezintă o pondere mare a persoanelor spitaliate cu noul coronavirus, ias Casa Albă avertizează că aceștia nu sunt imuni la această boală”, scrie Washington Post.

”Atitudinea lor s-a bazat pe studiile preliminare din China”

”Coronavirusul letal a fost primit cu o ușoară indiferență de americanii care au vârste sub 50 de ani. Chiar dacă oficialii din domeniul medical au cerut în mod repetat distanțare socială, tinerii au ieșit în barurile din zona Bourbon, în New Orleans”, mai notează publicația americană.

”Au profitat de reducerile semnificative ale biletelor de avion și s-au adunat în grupuri pe plaje. Atitudinea lor s-a bazat pe studiile preliminare din China, care sugerau că vârstnicii riscă îmbolnăviri grave ori chiar decese din cauza COVID-19, dar tinerii ar fi feriți”, a mai scris Washington Post.

În urmă cu câteva zile, directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din Franța, Jerome Salomon, a declarat că jumatate din pacienții diagnosticați cu coronavirus și aflați la terapie intensivă în Paris sunt persoane sub 65 de ani.

De asemenea, jumătate dintre pacienții aflați în stare gravă în Olanda au mai puțin de 50 de ani. Coordonatul unității de reacție epidemică din SUA, Deborah Birx, i-a atenționat pe cetățenii americani că în Franța și Italia există cazuri grave și în rândul tinerilor.

Președintele Donald Trump a avut de asemenea un mesaj de avertisment pentru tinerii americani: ”Nu vrem să se adune în grupuri. Eu văd că se tot aduncă în grupuri, inclusiv pe plaje și la restaurante. Nu își dau seama, se simt invincibili”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×