Tily Niculae a născut în plină epidemie de coronavirus! Mesaj pentru femeile care se pregătesc să devină mame în această perioadă: „Să aibă liniște și să nu se mai uite la televizor”

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
06/04/2020, 11:45
Tily Niculae a născut în plină epidemie de coronavirus! Mesaj pentru femeile care se pregătesc să devină mame în această perioadă: „Să aibă liniște și să nu se mai uite la televizor”
Tily Niculae a trecut printr-o naștere dificilă în plină epidemie de coronavirus. Sursa foto: click.ro

O sarcină nu este deloc ușor de gestionat în plină epidemiei de coronavirus. A simțit-o pe pielea sa Tily Niculae, odată cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil al său, cu doar câteva zile în urmă. Din fericire, micuțul se simte foarte bine, iar îndrăgita actriță a ajuns deja acasă, în siguranță.

Tily Niculae, naștere dificilă în plină epidemie de coronavirus

Cu toate acestea, suferința prin care a trecut la maternitate nu va putea fi uitată prea curând. Cunoscută publicului larg drept „Roxana de La Bloc”, Tily a găsit puterea să povestească experiența traumatizantă din ultimele zile, în speranța că femeile aflate în situația ei vor înțelege gravitatea situației și vor lua măsuri din timp.

Femeile care urmează să nască în perioada asta ar trebui să încerce să aibă liniște, să nu se mai uite la televizor. Cele care fac cezariană trebuie să înțeleagă că o operație de cezariană nu este un moft, ci o necesitate.

În cazul meu însemna rupere de uter și cu toate astea chiar sunasem la medic să întreb dacă există posibilitatea de a naște acasă, natural. Nu a fost cazul.

Dacă femeile au opțiunea aceasta, le sfătuiesc să nu aleagă între cezariană și nașterea, să își aranjeze de pe acum lucrurile cu o moașă, cu un doctor, să nască acasă, să evite spitalele.

Cred că în scurt timp nu vom mai putea vorbi de spitale care să nu aibă cazuri de coronavirus, vorbim totuși despre o pandemie”, le sfătuiește actrița pe viitoarele mămici.

Actrița din La Bloc a trecut printr-un șoc posttraumatic

Pentru femeile care au complicații și trebuie să nască la spital… să rămână în liniște, pentru că vor transmite toate stările copilului și oricum vor veni zile foarte grele după naștere și în plină lăuzie.

Deci liniște, liniște, liniște! Este esențial ca viitoarele mamele să afle, după experiența mea, că au acum ocazia să facă schimbări majore sau să-și găsească soluții de backup.

Îmi scriu femei din țară, din orașe în care maternitățile au deja cazuri de medici infectați. E strigător la cer!‘, a mai scris Tily Niculae în mesajul postat pe rețelele de socializare.

Deși în acest moment este acasă și se bucură de timpul alături de cei dragi, mai ales că nu i-a putut avea alături în timpul în care s-a aflat la maternitate, actrița mărturisește că a rămas cu sechele emoționale. Experiența a fost atât de dificilă, încât a slăbit 12 kilograme în doar 6 zile.

Eu acum trec printr-un șoc posttraumatic. Cel mic a făcut o săptămână de viață, mai stau câteva zie să mă liniștescu puțin, după care neapărat vreau să intru pe terapie, a fost ceva care m-a bulversat complet.

Nu doar la suflet, ci și la corp. În șase zile, din 21 de kilograme câte aveam în plus, s-au dus 12 kilograme, e un pic cam mult în șase zile”, a transmis Tily Niculae prin intermediul contului personal de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×