Țigările mentolate vor fi interzise în România peste trei luni

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 13:13
Țigările mentolate vor fi interzise în România peste trei luni
Țigările mentolate nu vor mai fi de găsit după 20 mai/ Foto: Hepta

De pe 20 mai 2020 va fi aplicată și în România prevederea din directiva europeană referitoare la tutun prin care sunt este interzisă comercializarea țigărilor mentolate, informează stirileprotv.ro.

Alternativa tutunului încălzit și a țigărilor electronice

Interdicția vizează doar țigările clasice, aroma de mentol putând fi în continuare folosită de către dispozitivele de încălzire a tutunului și în țigaretele electronice.

Potrivit legii adoptate de Parlament, comercianții și producătorii de țigări trebuie să se asigure că de la 20 mai nu vor mai exista țigări mentolate pe piață.

Interzicerea țigărilor mentolate a fost determinată de faptul că arderea tutunului mentolat generează substanțe cancerigene în mai mare măsură decât țigările obișnuite.

Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, a afirmat Magdalena Ciobanu, reprezentant al Ministerului Sănătății la Comisia Europeană.

Alegerea țigărilor de către jumătate din tinerii între 15 și 24 de ani se face în funcție de ambalaj, în timp ce 30% își stabilesc preferințele în funcție de gust.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×