Dacă ți-e dor să servești un desert delicios, dar nu vrei să te trezești peste noapte cu kilograme în plus, FANATIK are soluția ideală. Îți propunem să încerci rețeta noastră de cheesecake cu lămâie, o prăjitură care nu doar că te va da pe spate datorită gustului său unic dulce-acrișor, dar este și foarte simplu de preparat.
Cheesecake cu lămâie, un răsfăț dulce pe placul tuturor
Iar dacă ești deja un fan al tradiționalei prăjituri cu brânză, această variantă te va cuceri cu siguranță, pentru că nu face altceva decât să îi aducă un plus de savoare. Cât despre ingrediente, sunt destul de puține la număr, nu costă mult și le găsești în orice supermarket, chiar și pe timp de izolare. Asta dacă nu se află deja în bucătăria ta. Dar să trecem la treabă, că sigur ți s-a făcut poftă. Ai nevoie de:
- 150 de grame biscuiți graham,
- 3 linguri de zahăr,
- 4 linguri de unt moale, topit,
- 160 grame zahăr,
- 1 lingura coajă rasă de lămâie și sucul de la 2 lămâi,
- 600 de grame de cremă de branză,
- 4 ouă mari, la temperatura camerei,
- 2 lingurițe extract de vanilie,
- un praf de sare,
- 60 de grame de smântână,
- sucul de la 2 lămâi,
- 2 ouă mari plus un gălbenuș,
- 60 de grame de zahar,
- 2 linguri de unt rece,
- 1 lingură de smântănă
- jumătate de linguriță de extract de vanilie,
- un praf de sare
Cum să prepari cel mai bun cheesecake cu lămâie
Pentru început, preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune biscuiții graham într-un blender, după care fărâmițează-i. Adaugă zahărul și amestecă din nou, apoi adaugă untul topit până când se formează un aluat.
Pune aluatul pe fundul unei tăvi rotunde, cu pereți detașabili, și presează cu degetele. Așază tava la cuptor și coace aluatul până când prinde o culoare aurie, pentru aproximativ 15 minute. Scoate apoi tava din cuptor și așteaptă să se răcească.
Între timp, poți prepara umplutura, așa că pune cele 160 de grame de zahăr împreună cu coaja de lămâie într-un blender și mixează până când zahărul devine galben și parfumat. Bate crema de brânză cu un mixer pentru 30 de secunde și apoi, amestecând cu mixerul la o viteză mică, adaugă zahărul cu lămâie treptat și bate tot amestecul la viteza medie.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Adaugă ouăle, câte două, amestecând între timp, iar la final adaugă sucul de lămâie, vanilia, sarea și amestecă. Toarnă apoi amestecul în tavă, peste aluat. Pune tava din nou la cuptor și lasă prăjitura să se coacă până când suprafața nu mai este lucioasă, timp de aproximativ 50-60 de minute.
Când e gata, stinge focul și lasă prăjitura să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă. Pentru crema de deasupra, încălzește sucul de lămâie într-o cratiță, dar nu îl fierbe. Într-un bol mic, mixează apoi ouăle și adaugă treptat zahărul.
Amestecând continuu, toarnă treptat sucul fierbinte de lămâie peste amestecul de ouă. Pune totul pe foc și fierbe până când amestecul devine gros. Ia cratița de pe foc, și adaugă untul. La final, adaugă smântâna, vanilia și sarea. De îndată ce prăjitura s-a răcit de tot (după aprox 2 h), toarnă crema de lămâie pe deasupra. Poți decora totul cu coaja rasă de lămâie și prăjitura este numai bună de servit. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți dorim spor la gătit și poftă bună!