Teste balistice în Coreea de Nord, în plină pandemie. Două rachete spre Marea Japoniei

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 09:53
Teste balistice în Coreea de Nord, în plină pandemie. Două rachete spre Marea Japoniei
Coreea de Nord a tras două rachete spre Marea Japoniei

În plină pandemie de coronavirus, când toate ţările încearcă să găsească metode prin care să limiteze răspândirea virusului, Coreea de Nord testează arme noi şi o face destul de ameninţător.

Coreea de Nord a tras două rachete spre Marea Japoniei

Potrivit unor surse militare de Seul, citate de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune spre Marea Japoniei, numită şi Marea de Est.

Rachetele au fost lansate din provincia Pyongan de Nord, a precizat sursa care citează mai mulţi membri ai statului-major sud-coreean.

Kim Jong Un amenință cu testarea unei noi arme strategice

La începutul lui martie, ţara dotată cu arma nucleară a efectuat două tiruri similare cu proiectile care, potrivit autorităţilor de la Tokyo, păreau a fi rachete balistice.

Ultima lansare a avut loc în plin impas asupra negocierilor dintre Washington şi Phenian privind programele nuclear şi balistic ale Coreii de Nord.

Phenianul face obiectul unei serii de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU, cu scopul de de a determina regimul comunist să renunţe la programele sale nuclear şi balistic interzise.

Peninsula Coreeană a cunoscut în 2018 o spectaculoasă destindere, dar eforturile diplomatice sunt la punct mort după eşecul summitului de la Hanoi dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump.

Phenianul a dat în mod unilateral Washingtonului termen ca până la sfârşitul anului 2019 să facă noi concesii. La sfârşitul lunii decembrie, Kim a anunţat că, din acel moment, ţara sa nu se mai simte legată de moratoriul la testele nucleare şi la tirurile cu rachete balistice intercontinentale. De asemenea, el a ameninţat că va face o demonstraţie în curând cu o ‘nouă armă strategică’, potrivit AFP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×