Teodor Corban, debut actoricesc datorită regizorului Corneliu Porumboiu: ”Nu mai speram să apuc să joc în filme”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
05/04/2020, 13:33
Teodor Corban, debut actoricesc datorită regizorului Corneliu Porumboiu: ”Nu mai speram să apuc să joc în filme”
Teodor Corban, deput actoricesc datorită regizorului Corneliu Porumboiu: ”Nu mai speram să apuc să joc în filme”. Sursa foto: Instagram.com

Teodor Corban, protagonistul din serialul „Mangalița” de la Antena 1, a debutat târziu pe micul ecran. Actorul nu duce lipsă de experiență, dar cu toate acestea debutul său a avut loc datorită unui mare regizor de la noi căruia îi datorează foarte mult.

Actorul Teodor Corban, pe micile ecrane datorită lui Corneliu Porumboiu

Teodor Corban a terminat Institutul în urmă cu 33 de ani, dar a debutat în televiziune abia după vârsta de 40 de ani, Principalul actor din „Mangalița” a avut șansa de a-și valorifica talentul mulțumită regizorului Corneliu Porumboiu alături de care a lucrat pentru prima dată la filmul „A fost sau n-a fost”.

„Mi-aș fi dorit să fi început cariera în film mai devreme, pe la 20 și ceva de ani, nu la 44. Nici nu mai speram să apuc să joc în filme. Șansa mea s-a numit Corneliu Porumboiu. Nu vreau să sune a laudă, dar cred că sunt unul dintre cei mai jucați actori în filmele românești în ultimii 10-12 ani”, a declarat Teodor Corban, relatează libertatea.ro.

Actorul ieșean are numai cuvinte de laudă la adresa regizorului român

„Numărul de filme de lung sau scurt metraj ori seriale sunt foarte multe,  într-un timp atât de scurt, având în vedere că eu au terminat Institutul acum 33 de ani. Dar acum recuperez puternic”, a mai completat actorul din serialul de la Antena 1.

De asemenea, actorul în vârstă de 62 de ani a mai precizat că deși a debutat târziu a recuperat destul de repede timpul având în vedere că a jucat în filme precum: „Poziția copilului” sau „Aferim”. În momentul de față actorul joacă rolul lui Stelian Manole, un primar corupt, în serialul „Mangalița”.

Ieșeanul este conștient de oportunitatea pe care a primit-o din partea lui Corneliu Porumboiu despre care spune că este un regizor foarte meticulos de la care trebuie să te aștepți non-stop la surprize. Teodor Corban spune că de la celebrul regizor a învățat tainele actoriei.

„Este unul dintre cei mai mari perfecționiști pe care îi cunosc. Practic ABC-ul pentru filmul de artă îl am de la el. Colaborarea noastră a fost frumoasă și chinuitoare. E un regizor foarte meticulos, atent la detalii, creativ non-stop.

Tot timpul trebuia să fii în gardă la surprizele pe care le făcea permanent, schimba textul, trebuia să te adaptezi rapid. A fost ca o școală pentru mine perioada cât am stat la Vaslui, pe timpul filmărilor la A fost sau n-a fost.Și mi-a prins bine pentru mai târziu, când am prins alți regizori meticuloși”, a mărturisit actorul din „Mangalița”, potrivit sursei menționate.

Ioana, fiica actorului, a renunțat la Medicină cu doar câteva luni înainte de examen, și asta pentru a-și urma tatăl. În momentul de față cei doi joacă împreună în serialul de la Antena 1 și se poate spune că Teodor Corban a fost ca un profesor pentru fiica sa.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×