Temperaturi neobișnuit de mari în Italia! 27 de grade Celsius, maxima ultimelor zile

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 21:32
Temperaturi neobișnuit de mari în Italia! 27 de grade Celsius, maxima ultimelor zile
Vreme neobișnuit de caldă în aceste zile în Sardinia. Sursa foto: pinterest.com

În debutul lunii februarie, italienii au parte de vești cât se poate de bune din punct de vedere meteorologic. Chiar dacă ne aflăm în plină iarnă calendaristică, temperaturile înregistrate în insula Sardinia sunt neobișnuit de mari, specifice mai degrabă zilelor de primăvară.

Vreme deosebit de caldă în Italia. 27 de grade Celsius în Sardinia

Potrivit meteorologilor, ziua de luni a adus o maximă de 27 de grade Celsius în insula Sardinia, spre deliciul locuitorilor care s-au bucurat cum se cuvine de razele soarelui. Vorbim despre valori termice record, înregistrate în special în jurul orei prânzului, în regiunea Capo Bellavista.

Temperaturile de azi sunt mult peste valoarea medie aferentă acestei perioade, în februarie ele se situează în mod normal între 13 şi 15 grade Celsius„, au precizat reprezentanţii serviciului naţional de meteorologie din cadrul forţelor aeriene italiene, pentru agenția de presă ANSA.

Iar veștile bune nu se opresc aici, pentru că  o temperatură de 25 de grade Celsius a fost înregistrată şi la Tortoli, un oraş situat în interiorul Sardiniei. În plus, specialiștii se așteaptă ca vremea frumoasă să persiste pe toată durata acestei luni.

Temperaturi record și în România. Avertisment dur al meteorologilor: efectele pot fi devastatoare

Vreme deosebit de caldă ne așteaptă în următoarea perioadă și în țara noastră, pentru că meteorologii anunță temperaturi de peste 18 grade Celsius. Gândiți-vă, însă, de două ori înainte de a vă bucura, pentru că efectele pot fi devastatoare, avertizează climatologii.

Ne așteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Și astăzi și mâine, chiar până marți, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă.

Ieri(n.r. duminică, 2 februarie) am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. La 76 de stații meteorologie din rețeaua națională de specialitate, ieri s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice.

Iar în această dimineață au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de stații meteorologice. Până marți, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 și 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depășim chiar 18 grade Celsius.

De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la stații meteorologice din partea de vest, chiar centru și est a țării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade Celsius. Temperaturile vor continua să crească și în ultimele zile”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×