Teamă de un colaps al internetului. Solicitare rară către Netflix și Youtube din partea UE

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
19/03/2020, 15:36
Teamă de un colaps al internetului. Solicitare rară către Netflix și Youtube din partea UE
Căsătorii online legale în plină pandemie. În ce oraş au voie cuplurile să îşi unească destinele pe internet

Uniunea Europeană se teme ca infrastructura de internet să nu cedeze, în plină pandemie de coronavirus, când oamenii sunt nevoiți să stea în case, iar singurul refugiu al lor este mediul virtual.

UE se teme ca rețeaua de internet să nu cedeze

În acest sens, platformele de streaming precum Netflix şi YouTube au fost rugate să îşi limiteze serviciile pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea în Europa, deoarece milioane de oameni lucrează de acasă sau urmăresc clipuri, forțați de pandemie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului în timpul crizei”, deși marii jucători de pe piață au susținut că infrastructura de internet poate face față unei schimbări masive a comportamentului online.

În Italia, traficul a crescut cu 75%

Uniunea Europeană cere celor două companii limitarea serviciilor, mai exact să ofere doar calitate standard la conţinutul video, în loc de HD (high-definition), deoarece utilizatorii trebuie să fie responsabili în ceea ce priveşte consumul lor de date.

„Ne-am concentrat pe eficienţa reţelei pentru mulţi ani şi am pus gratuit serviciul nostru de conexiune deschisă la dispoziţia companiilor de telecomunicaţii. Tehnologia de „streaming adaptabil” a Netflix a ajustat deja rezoluţia video la un nivel optim pentru infrastructură în fiecare piaţă”, a transmis compania Netflix.

Spre exemplu, în Italia, prima ţară care a impus o carantină totală, volumul de videoconferinţe s-a triplat, fapt ce a dus la o creştere de 75% a traficului înregistrat în reţelele rezidenţiale şi cele mobile în weekend, corelat cu presiunea streaming-ului şi a jocurilor online, notează Telecom Italia, citat de ZF.ro.

Chiar și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat, miercuri,că platforma de social media experimentează „creşteri masive” în utilizarea anumitor servicii, inclusiv dublarea apelurilor înregistrate pe WhatsApp şi Messenger.

„Gestionarea situaţiei a fost o provocare. Trebuie să ne asigurăm că ţinem sub control situaţia din punct de vedere al infrastructurii”, a spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×