Taximetristul care îi ducea pe turiștii bătuți de jandarmi la protest a depus plângere la Parchetul Militar

Nicoleta C   
în Stiri de ultima ora
16/08/2018, 16:45
Taximetristul care îi ducea pe turiștii bătuți de jandarmi la protest a depus plângere la Parchetul Militar
Taximetrist

Taximetristul care îi ducea pe turiștii israelieni bătuți de jandarmi la protestul Diaspora a depus plângere la Parchetul Militar. Bărbatul a ajuns joi la Parchet, unde a depus o plângere după ce el, alături de câțiva turiști israelieni au fost bătuți de jandarmi, în prima seară a protestului Diaspora, de pe 10 august. În urma intervenției în forță din Piața Victoriei, taximetristul a rămas cu o fractură de antebraț.

Bărbatul a oferit detalii presei despre ce s-a întâmplat în seara care a lăsat un gust amar multor români. Acesta povestește că a oprit autovehiculul pentru a lua câțiva turiști israelieni, dintr-un hotel din Capitală. Acesta avea ca destinație un club, dar au fost opriți în plin trafic de jandarmi, la intersecția Ion Mihalache cu Banul Manta, care au început să-i bată. ”Au început să ne bată. Fără niciun motiv. Nu am apucat să reacționăm absolut deloc. Turiștii nu aveau nicio legătură cu Piața Victoriei.

Taximetristul care îi ducea pe turiștii bătuți de jandarmi la protest, a depus plângere la Parchetul Militar
Imagine de la mitingul Diaspora, din data de 10 august, ce a avut loc în Piața Victoriei.

Ei au fost bătuți foarte mult în mașină, nu înafara mașinii”, susține taximetristul. De altfel, și martorii de la fața locului susțin că jandarmii au oprit taxiul, l-au zguduit și i-au tras pe oameni afară. ”Ne-au tras afară, jos din mașină, ne-au încătușat, ne-au bătut și încătușați și după aceea, după ce și-au dat seama, cred că și-au dat seama că au greșit, ne-au lăsat în pace și au plecat”, declară bărbatul.

Ambasada Israelului în România, comentariu despre incident

După ce turiștii au fost bătuți de jandarmi în București, au luat atitudine, iar acum vor să dea în judecată autoritățile române. De asemenea, și Ambasada Israelului în România a comentat incidentul care le-a încheiat vacanța violent turiștilor. Potrivit unui comunicat de presă, Ambasada Israelului îi declară pe turiști nevinovați. ”Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București.

Taximetristul care îi ducea pe turiștii bătuți de jandarmi la protest, a depus plângere la Parchetul Militar
Jandarmeria Română, în timp ce interveneau ân forță la protestul Diaspora.

Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine. Considerăm acest incident că fiind inaccepatbil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a scris Ambasada Israelului. Drept urmări, procurorii au luat deja frâiele acțiunii și au deschis un dosar penal după intervenția Jandarmilor. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu și negijență în serviciu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×