Țara din UE în care transportul public va fi gratuit. Ce alte beneficii mai au cetățenii

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 10:13
Țara din UE în care transportul public va fi gratuit. Ce alte beneficii mai au cetățenii
Luxemburg are mari șase să devină în viitorul apropiat prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit în totalitate

Luxemburg are mari șase să devină în viitorul apropiat prima țară din lume în care transportul public va fi gratuit în totalitate. Conform independent.co.uk, noua coaliție de guvernământ promite cetățenilor gratuități pe trenuri, tramvaie și autobuze, iar acest lucru ar putea deveni realitate chiar de vara viitoare.

În acest moment, pasagerii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, destule pentru aproape orice traseu, Luxemburg având o suprafață de aproximativ 3.000 de kilometri pătrați. De asemenea, biletele la clasa I costă 3 euro, pe când un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, ajunge la 4 euro.

O țară din UE va avea gratuit transportul public

prima tara din ue care va avea transport gratuit
Tinerii și persoanele peste vârsta de 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta, au la dispoziție un abonament anual ce costă 150 de euro.

Mai mult, tinerii și persoanele peste vârsta de 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta, au la dispoziție un abonament anual ce costă 150 de euro. Astfel, autoritățile încearcă să descursajeze transportul cu autovehiculele personale și, în plus, să evite și ambuteiajele din jurul țării.

Însă, există și sceptici. Unul dintre ei este Claude Moyen, profesor care face zilnic naveta până la școala unde își desfășoară activitatea, aflată în orașul Diekirch. ”Nu sunt convinsă că transportul public gratuit îi va face pe mai mulți să renunțe la mașini”, a spus profesorul. Totodată, coaliția aflată la guvernare în Luxemburg mai pregătește o măsură ce i-ar putea spori popularitatea și anume: legalizarea canabisului.

În Luxemburg, pacienții cu diverse boli cum ar fi cancerul, screloza multiplă, dureri cronice și boli neurodegenerative au prescripții medicale la care bază este cannabis. Acest lucru este asigurat de o nouă lege umană, iar doctorii din toate disciplinele pot prescrie cannabis doar dacă au urmat o pregătire specială. De asemenea, acesta ar trebui să fie disponibil la farmaciile spitalelor 4 din Luxemburg. De menționat este că acesta poate fi prescris numai sub formă ded capsule, picături ori uleiuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×