Raluca Afrăsinei, o tânără de doar 20 de ani din Vaslui, a murit la doar o lună după ce a fost diagnosticată cu lupus, maladia de care suferă și celebra artistă americană Serena Gomez.
Tânăra avea tot viitorul înainte
Tânăra din Vaslui era studentă la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetica si Informatică Aplicată din Iași și avea tot viitorul înainte.
„Erai tot ce aveam pe lumea asta si ai ales sã pleci departe de mine, de mama si de tata. Nu a mai rãmas nimic decât un gol si suferintã! Rãmas bun, scumpa mea surioară!”, a scris pe Facebook fratelei Ralucăi.
„Soarele vieții a apus pentru o fiintã atât de dragă nouă. În acest moment plin de tristete, ne rãmân doar stelele amintirilor care sã ne aline durerea. Drum lin spre cer, Raluca Ioana Afrasinei! Vei fi mereu în sufletele noastre!”, a transmis Daniela Tinca Pracsiu, una dintre profesoarele fetei din liceu.
Lupusul, boala care se hrănește cu organe
În ultimii ani, mai multe vedete printre care Serena Gomez și actorul Seal au mărturisit că suferă de această maladie care poate fi fatală.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Lupus, Marele Imitator, este boala care afectează în jur de 10.000 de români şi familiile lor. Este boala care a fost subiect de serial „Dr. House” şi care dă coşmaruri medicilor din întreaga lume. Dar pacienţii nu vor să se lase doborâţi de această boală şi luptă pentru locul lor în societate, pentru normalitate şi pentru viaţă.
Este o boală autoimună în etiologia căreia sunt implicaţi factori genetici , imunologici şi de mediu. Predispoziţia genetică a fost demonstrată în numeroase cercetări.
S-au raportat numeroase cazuri familiale de lupus eritematos. De asemenea, s-au evidenţiat anomalii imunologice (prezenţa unor anticorpi) de tip lupus eritematos la unele rude asimptomatice ale bolnavilor
Factorii care grăbesc apariţia bolii
Dezechilibrul sistemului imunitar are un rol major în declanşarea bolii, fapt demonstrat de apariţia unor anticorpi. Alţi factori care ar putea fi implicaţi în declanşarea sau exacerbarea acestei afecţiuni sunt: fumatul, expunerea la soare, agenţii infecţioşi, hormonii, contraceptivele, medicamente precum hidralazina, izoniazida, hidantoina, griseofulvina, penicilina, alfametildopa.