Tânăr de 19 ani, victima unui jaf în Deva. După ce l-au lăsat fără bunuri și bani, tâlharii i-au comandat un taxi

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 16:07
Tânăr de 19 ani, victima unui jaf în Deva. După ce l-au lăsat fără bunuri și bani, tâlharii i-au comandat un taxi
Tânăr jefuit și obligat să retragă toți banii din cont. Sursa foto: pressalert.ro

Ceea ce trebuia să fie o zi liniștită s-a transformat rapid într-un adevărat coșmar pentru un tânăr de 19 ani din comuna hunedoreană Șoimuș. În timp ce se afla în municipiul Deva, acestuia i-au ieșit în cale trei tineri care i-au furat telefonul, ceasul și toate celelalte bunuri găsite asupra sa. Totodată, aceștia l-au dus la un ATM din apropiere și l-au obligat să retragă toți banii din cont.

L-au jefuit, apoi l-au trimis acasă cu taxiul

După ce s-au asigurat că victima nu mai avea alte lucruri de valoare, pungașii au dat dovadă de „omenie”, trimițându-l acasă cu taxiul. Speriat de momentele dificile prin care trecuse, tânărul a alertat imediat autoritățile, iar acestea au demarat o anchetă.

În urma operațiunii demarate în cursul zilei de luni de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Deva, au fost identificați trei suspecți principali, printre care și un fost coleg de-al bărbatului jefuit. Este vorba despre un tânăr de 18 ani din municipiul Orăștie și alți doi de 19 ani din comuna Vălișoara, respectiv comuna Dobra, județul Hunedoara.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Oamenii legii au stabilit că doi dintre inculpați, în cursul nopții de 10 spre 11 decembrie, au deposedat prin violență un tânăr de 19 ani de un telefon mobil, un ceas de mână și alte bunuri, printre care un card bancar.

Totodată, cei doi „și-au constrâns victima să-i însoțească la un ATM al băncii emitente a cardului bancar și să le comunice codul PIN, după care au extras din contul bancar al părtii vătămate suma de 1.300 de lei”, precizează anchetatorii. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor.

Faptele de natură penală au fost comise în prezența și cu complicitatea celui de-al treilea tânăr, cel în vârstă de 19 ani, din comună Dobra, care se cunoștea cu partea vătămată, fiind un fost coleg al acestuia.

După comiterea faptelor, tinerii s-au deplasat în zona Gării din municipiul Deva, de unde au trimis partea vătămată cu un taximetru la domiciliu, în comună Șoimuș. Cei trei tineri au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, fiind reținuți pe o perioada de 24 ore.

Aceștia urmează a fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii măsurilor legale, fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, în dauna unui tânăr din comună Șoimuș„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar Bogdan Nițu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×