Tamara Buciuceanu-Botez, marea doamnă a comediei românești, la 89 de ani!

Maria Cristina    Ana Chivu   
în Stiri mondene
14/10/2018, 14:12
Tamara Buciuceanu-Botez, marea doamnă a comediei românești, la 89 de ani! GALERIE FOTO
Supranumita doamnă a comediei românești a făcut declarații emoționante la primirea titlului de Cetățean de Onoare al Capitalei

Tamara Buciuceanu este una din cele mai bune actrițe din generația de aur a teatrului și nu numai. Aceasta a primit de curând titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București și cheia Orașului. Gestul a avut o dublă semnificație, fiind dăruit doamnei chiar în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Actrița a fost vizibil emoționată de evenimentul care a vizat în totalitate cariera și profesionalismul de care a dat dovadă zeci de ani. Personajul care o va face să trăiască veșnic este cel primit în seria „Liceenii”.

Tamara Buciuceanu, viață dedicată teatrului

Tamara Buciuceanu alături de Gabriela Firea, primarul Capitalei la înmânarea premiului de Onoare
Tamara Buciuceanu alături de Gabriela Firea, primarul Capitalei la înmânarea premiului de Onoare

Actrița s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina, Republica Moldova. Între 1948-1951 a frecventa Institutul de Teatru „Vasile Alecsandi” din Iași, iar în anul al IV-lea s-a trasferat la București, unde a absolvit. Talentul său uimitor a făcut-o cu ușurință să se afirme în România, astfel a devenit iubita „Doamnă a comediei românești”.

A jucat în peste 25 de filme, însă personajul emblematic a fost în seria „Liceenii”. Meritele sale n-au trecut neobservate, așa că primarul Capitalei i-a oferit anul acesta titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București, dar și cheia orașului. „Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant”, a declarat Tamara Buciuceanu.

„A plecat la cer!”

Tamara Buciuceanu-Botez este văduvă de mai bine de 21 de ani. Aceasta trăiește momente dificile, de cânt soțul său a decedat. Mereu o persoană discretă, actrița a trecut prin multe momente grele de-a lungul vieții, însă de departe cel mai greu a fost decesul soțului, pe care îl plânge zi de zi.

Una dintre cele mai iubite și mai apreciate de pe scena teatrului românesc trăiește clipe grele  din momentul în care a rămas văduvă. Distinsa doamnă a fost căsătorită cu cea pe care încă îl numește sufletul ei pereche timp de 33 de ani. Actrița de teatru, film și televiziune din generația de aur a fost căsătorită cu Alexandru Botez din 1962 până în 1996, când acesta a decedat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×