Sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 15:42
Sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor!
Din cauza unui blocaj financiar, sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor! E simplu, s-au crescut salariile, însă fără să se majoreze și bugetul alocat instituției, lucru care a făcut ca DGASPC Giurgiu să intre în stop financiar.

Din cauza unui blocaj financiar, sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor! E simplu, s-au crescut salariile, însă fără să se majoreze și bugetul alocat instituției, lucru care a făcut ca DGASPC Giurgiu să intre în stop financiar. Urmare acestui fapt este amenințarea angajaților disperați care anunță că vor ieși în stradă.

Așadar, peste 800 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC)Giurgiu, ce sunt reprezentați de Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu, afiliat la Federația PUBLISIND, au izbucnit conflictul de muncă prin adoptarea unor măsuri de protest care vor merge până la blocarea completă a activității.

Sute de agajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni! ”Bătaie de joc!”

Sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor!
După ce salariații nu și-au mai primit timp de două luni remunerațiile, începând cu 10 decembrie, toți angajații vor declanșa o grevă de avertisment

După ce salariații nu și-au mai primit timp de două luni remunerațiile și de alte 5 luni DGASPC Giurgiu nu a mai plătit contribuțiile sociale, începând cu 10 decembrie, toți angajații vor declanșa o grevă de avertisment, prin purtarea unor banderole. Însă, pe data de 12 decembrie, de la ora 10:00, aceștia vor începe să protesteze chiar în fața instituției.

În jurul orei 11:00, manifestanții se vor deplasa în marș spre Consiliul Județean Giurgiu, loc în care vor rămâne până la ora 13:00. Iar, dacă până la finalizarea protestului, remunerațiile și contribuțiile sociale nu vor fi achitate, din data de 13 decembrie, salariații DGASPC Giurgiu au hotărât să blocheze activitatea pe termen nedeterminat.

Angajații au de gând să blocheze activitatea instituției pe termen lung dacă aceasta nu va plăti salariile

Sute de angajați la stat nu și-au primit salariile de 2 luni din cauza lipsei banilor!
Dacă până la finalizarea protestului, remunerațiile și contribuțiile sociale nu vor fi achitate, din data de 13 decembrie, salariații  au hotărât să blocheze activitatea pe termen nedeterminat

”Bătaia de joc la adresa colegilor noştri nu poate să mai continue nici o zi! Membrii noştri au fost nevoiţi să îşi amaneteze obiectele personale, să se împrumute cu dobânzi foarte mari la instituţii financiare nebancare şi să trăiască zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor bancare.

Promisiunile deşarte din ultimele luni, au demonstrat că la nivelul instituţiilor din Giurgiu domneşte haosul iar incompetenţa atinge un nivel care este de natură să pună în pericol sute de beneficiari aflaţi în sistemul de protecţie socială”, se arată într-un document al sindicatelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×