Ei iau peste 1.000 de euro net pe lună. Salariile angajaților din Ministerul Muncii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 13:39
Ei iau peste 1.000 de euro net pe lună. Salariile angajaților din Ministerul Muncii
Care sunt salariile celor de la Ministerul Muncii?

O statistică realizată de Econmica.net arată că mai bine de 30% din angajații de la Ministerul Muncii au primit în luna octombrie venituri nete de cel puțin 1.000 de euro. Un număr de 109 dintre angajații Ministerului Muncii au avut salarii nete de cel puțin 4.680 de lei pe lună. Pe statele de plată ala acestei instituții s-au aflat 357 de angajați, au comunicat oficialii pentru cei de la Economica.net. Iată cât câștigă un consilier la Serviciul Management financiar, un consilier la Serviciul Investiții sau un consilier de la Cabinet ministru! Cu toate acestea, Ministerul Muncii anunță schimbări la salariile românilor.

„Aceste măsuri se iau în discuţie cu patronatele, şi cu sindicatele. În şedinţa de ieri (a Consiliului Economic şi Social – n.r.), patronatele şi sindicatele au căzut de acord asupra acestor măsuri, iar de la 1 ianuarie vor beneficia de o creştere la 2.080 de lei cei cu studii medii, iar cei cu studii superioare, doar cei cu un an vechime… (salariul minim în cazul lor va creşte la 2.350 lei – n.r.)”, a declarat Marius Budăi.

Care sunt salariile angajaților de la Ministerul Muncii?

Peste 30% din cei de la Ministerul Muncii au avut salarii de peste 1.000 de euro pe lună. Luna octombrie a anului acesta a surprins un angajat al instituției cu minim 4.680 de lei. Salariul desigur că variază în funcție de postul ocupant. Posturile de consilieri sunt: Serviciul Elaborarea, monitorizare și evaluarea strategiei naționale, Serviciul de Management financiar, Serviciul Acreditare, monitorizare şi programe pentru servicii sociale, Serviciul Investiţii, achiziţii publice, Serviciul Incluziune socială, inovare socială şi programe cu organisme internaţionale.

Salariu angajați Ministerul Muncii
Salariu angajați Ministerul Muncii

Un consilier la Serviciun Management financiar are salariul sub valoarea de 5.4000 de lei net, un consilier la Serviciul Investiții, achiziții publice are aproximativ 5.3000 de lei net, iar un consilier la Cabinet ministru are circa 5.600 de lei net pe lună.

Funcțiile cu cele mai bine plătite Salarii la Ministerul Muncii

  • Ministru, venit net de 11.670 lei;
  • Director general la Direcţia generală planificare bugetară şi management financiar, venit de 9.531 net;
  • Director la Direcţia Resurse umane, venit de 9.238 lei net;
  • Director la Direcţia generală Juridică, venit de 8.905 lei net;
  • Secretar de stat, venit de 8.892 net;
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×