Ministrul Muncii a anunţat când vor creşte pensiile anul viitor

George Heisu   
în Stiri de ultima ora
12/12/2017, 21:27
Ministrul Muncii a anunţat când vor creşte pensiile anul viitor

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi seară, că pensiile vor creşte din iulie anul viitor, astfel că pensia minimă va ajunge de la 520 de lei, cât este în prezent, la 640 de lei.

„Avem bani de pensii, s-a tot spus că se termina banii în septembrie, şi apoi în octombrie, noiembrie şi tot aşa. Acum au intrat cu zvonurile pentru anul viitor. Avem buget, nu se pune problema, e o scădere la Ministerul Muncii, dar e din cauza scăderii deficitului. Anul acesta am avut şi l-am redus la 13,5 miliarde, iar pentru anul viitor avem prognozat 7 miliarde de lei deficit… Prin transferul contribuţiilor vom reduce la jumătate deficitul şi urmează să-l eliminăm complet după apariţia noii legi a pensiilor. Azi a trecut de comisie bugetul aşa cum a fost promis de Ministerul Muncii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Pensia minimă va fi majorată cu peste 20 la sută

În ceea ce priveşte creşterea pensiilor, ministrul Muncii a declarat că oamenii vor avea parte de măriri din luna iulie a anului viitor. 

„Oamenii vor lua pensiile mărite din iulie. Pensia minimă va creşte de la 520 la 640 de lei. după ce şi anul acesta a crescut de la 400 de lei”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×