Suspiciuni de manipulare a bursei: toate tranzacțiile investigate de ASF

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 12:32
Suspiciuni de manipulare a bursei: toate tranzacțiile investigate de ASF GALERIE FOTO
Suspiciuni de manipulare a bursei: toate tranzacțiile investigate de ASF

“Taxa pe lăcomie” anunțată de Guvern și care vizează băncile din România, companiile din energie și telecom a dus la căderi record ieri la bursă! Pierderile de 10-15-20% şi creşterile ulterioare nu sunt deloc sănătoase pentru o dezvoltare sustenabilă a pieţei de capital, este de părere Cristian Agalopol, reprezentant al AmCham şi task force lider Pieţe financiare, în Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR). Astfel, oficialii de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au acum misiunea de a investiga toate tranzacțiile făcute miercuri, 19 decembrie de Bursa de Valori București (BVB).

Nici astăzi lucrurile nu stau prea bine la BVB! După ora prânzului s-a înregistrat din nou o scădere la Bursa de Valori de la Bucureşti, după ce la deschidere a fost o uşoară revenire.

Suspiciuni de manipulare a BVB: toate tranzacțiile investigate de ASF

Potrivit declarațiilor făcute de Cristian Agalopol, task force lider Pieţe financiare, în Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), au existat companii care au fost aproape de a fi suspendate de la tranzacţionare, fiind afectate cu o pierdere de 20% din preţul de piaţă.

“Ne-am pus întrebarea dacă această ordonanţă (n.r.: privind noile măsuri fiscal-bugetare) va avea un impact, pentru că ea deja produce efect. Doar iniţierea acestei ordonanţe a muşcat serios azi din piaţa de capital, care trece, poate, prin cel mai greu moment al ei de la înfiinţare, Bursa de Valori fiind practic îngenuncheată doar la ideea că această ordonanţă ar putea trece, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi pe bursă este practic o baie de sânge, o baie de sânge pe care eu, în cei 20 de ani de activitate în piaţa de capital, nu am reuşit s-o văd în România”, a afirmat Cristian Agalopol, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Toate tranzațiile de ieri, 19 decembrie, de la BDB, investigate de ASF

Surse din Guvern: OUG care impune “taxa pe lăcimie” va fi adoptată astăzi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în Parlament că, cel mai probabil, “taxa pe lăcomie” va fi introdusă joi, 20 decembrie, pe ordinea de zi, relatează stiripesurse.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×