Suspiciuni de coronavirus în Otopeni. Izoleta a fost văzută pe o stradă din oraș VIDEO EXCLUSIV

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 15:26
Suspiciuni de coronavirus în Otopeni. Izoleta a fost văzută pe o stradă din oraș VIDEO EXCLUSIV
Suspiciuni de coronavirus în Otopeni. Izoleta a fost văzută pe o stradă din oraș VIDEO foto:profimedia.com

Suspiciuni de coronavirus în localitatea Otopeni din Ilfov. Izoleta a fost trimisă pentru a prelua un pacient suspect de infectare cu temutul virus. Până în acest moment, sunt 17 cazuri confirmate pe teritoriul României.

Noi suspiciuni de Coronavirus în țară

Cel mai recent caz confirmat este al unui bărbat din București, care are 60 de ani și care lucrează la ADP Sector 4. Totodată, în Buzău este un nou caz suspect, o femeie care a revenit în Italia.

„Femeia s-a întors din Italia, de la Piacenza. Din data de 24 februarie a fost izolată la domiciliu şi monitorizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău. Femeia a sunat la 112 şi a fost transportată cu izoleta la Secţia Boli Infecţioase, având simptome: dificultate la înghiţire, cefalee, fără febră. Menţionăm că starea generală a pacientei este, la ora actuală, una bună”, a declarat directorul DSP Bacău, Alin Năstase, conform cancan.ro.

Noi măsuri pentru stoparea coronavirusului în România

Reprezentanții grupului de comunicare strategică au transmis, referitor la noul coronavirus, că statul are în vedere mai multe măsuri de rezervă, ce ar putea fi implementate dacă numărul cazurilor de infecții ar crește.

Astfel, dacă numărul de infecții cu noul coronavirus ar crește în România, numărul operațiilor va scădea, pentru ca pacienții infectați cu COVID-19 să poată fi tratați corespunzător. Grupul de comunicare strategică nu exclude nici posibilitatea de a contracta entități private care să ajute cu tratea pacienților.

În ceea ce privește mobilizarea și pregătirea personalului medical, în eventualitatea declanșării unei epidemii, reprezentanții statului spun că există mai multe variante, însă totul cu limite.

„Una sunt pensionarii, alții sunt rezerviștii. Rezerviștii fac parte din sistemul public, nu este asta soluția, dar cu pensionarii este posibil, cu anumite rezerve de expunere, pentru că știm impactul asupra acestei categorii de vârstă.

Este posibil să se ia și măsura detașării dintr-o zonă neafectată într-o zonă afectată, dar totul cu limite”, a mai spus Arafat în fața parlamentarilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×