Suspans privind ordonanța pentru anticipate. Șeful Cancelariei primului-ministru: ”Ordonanțele care nu sunt publicate în Monitorul Oficial nu există”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 18:28
Suspans privind ordonanța pentru anticipate. Șeful Cancelariei primului-ministru: ”Ordonanțele care nu sunt publicate în Monitorul Oficial nu există”
Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru/ Foto: facebook - Ionel Dancă

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a afirmat că Ludovic Orban nu a luat încă o decizie privind ordonanța de urgență referitoare la organizarea alegerilor anticipate, urmând ca aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial când va decide primul-ministru.

Orban încă se mai gândește

În momentul de faţă nu există o decizia a primului ministru legată de acest act normativ, în momentul în care primul ministru va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial”, a declarat Ionel Dancă, întrebat fiind de ce nu a fost încă publicat textul actului normativ.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ordonanţele de urgenţă, actele normative adoptate de Guvern, există atâta timp cât ele sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu sunt publicate în Monitorul Oficial, nu există (…) Urgenţa rămâne şi poate fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă sau prin altă procedură parlamentară de urgenţă”, a declarat Ionel Dancă, citat de News.ro.

Referindu-se la avizele necesare ordonanței, Ionel Dancă a spus că ordonanța respectă condițiile legale pentru a fi publicată.

Ordonanță adoptată în ultima clipă

Ordonanța  de urgență referitoare la alegerile anticipate a făcut parte din lista actelor normative adoptate de către Guvern în ultima ședință înainte de demiterea prin moțiune de cenzură.

Ordonanța de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen a fost adoptată. Vorbim despre extinderea prevederilor care au fost benefice și s-au dovedit a fi în avantajul cetățenilor care au dorit să voteze la alegerile prezidențiale, respectiv trei zile de vot în Diaspora și posibilitatea de a vota la orice secție de votare, pentru a încuraja participarea la vot a cetățenilor români, au fost incluse. De asemenea, a fost dublat numărul parlamentarilor din Diaspora. Necesitatea adoptării e legată de faptul că în eventualitatea unei situații de organizare a alegerilor parlamentare înainte de termen există un vid legislativ care trebuia reglementat”, spunea Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, pe 4 februarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×