Surpriză de la Dacia! Grupul Renault scoate pe piață propriul model de mașină electrică. A anunțat și prețul

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 19:50
Surpriză de la Dacia! Grupul Renault scoate pe piață propriul model de mașină electrică. A anunțat și prețul
Mașină electrică de la Dacia, în curând pe piață. Sursa foto: electrek.co

Surpriză de la Dacia pentru toți șoferii! Grupul Renault a anunțat că va scoate pe piață propriul model de mașină electrică, iar prețul de pornite este de 15.000 de euro.

Mașină electrică Dacia, de la 15.000 de euro

Este vorba despre o versiune adaptată a modelului Renault K-ZE, sub marca Dacia. Mașina va fi lansată în curând pe piață, iar autonomia cu care se laudă patronii companiei este de 250 de kilometri.

Numele mașinii electrice Dacia nu este cunoscut, căci presa germană scrie că va fi diferit de modelul K-ZE. Acesta va fi anunțat cel mai probabil cu puțin timp înainte să fie lansat.

Prea puține stații de încărcare în România

Una dintre marile provocări odată cu creșterea vânzărilor mașinilor electrice va fi crearea stațiilor de încărcare în cât mai multe locuri din țară.

Industria din România se confruntă cu această problemă deja, iar guvernul României a promis că va fi rezolvată și această situație.

În Marea Britanie, una din țările unde a existat aceeași problemă, lipsa stațiilor de încărcare s-a rezolvat în câțiva ani. Britanicii se laudă deja cu peste 4.000 de stații, foarte multe comparativ cu anul 2011 când au început să fie analizate.

Guvernul României a elaborat deja o strategie în care se specifică faptul că până la sfârșitul anului 2020 vor fi amplasate aproximativ 1.000 de puncte de reîncărcare pentru șoferii români care optează pentru mașinile electrice.

Vehiculul electric este considerat deja de mai multe state drept vehiculul viitorului, în special pentru faptul că acesta nu poluează, iar cu timpul va fi mai ieftin decât mașinile care funcționează cu combustibilii clasici, notează nissan.ro.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×