Surorile Oanei Zăvoranu au murit la cutremurul din 1977! Cum a scăpat Oana

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 13:16
Surorile Oanei Zăvoranu au murit la cutremurul din 1977! Cum a scăpat Oana GALERIE FOTO
Surorile Oanei Zavoranu au murit in timpul cutremurului din 1977

Vineri, 4 martie, se împlinesc 42 de ani de la devastatorul cutremur care a curmat viața a peste 1.500 de oameni, iar printre victime s-au numărat și fetele gemene ale Marioarei Zăvoranu, surorile mai mari ale Oanei Zăvoranu! Cutremurul din 1977 i-a secerat părinții Marioarei Zăvoranu, dar și cele două fetițe în vârstă de 9 ani, care locuiau cu bunicii.

Cutremurul din 1977 i-a ucis surorile și bunicii lui Oana Zăvoranu

Camelia și Adriana erau fetele Marioarei Zăvoranu dintr-o altă relație. Erau fiicele unui iubit din tinerețea ei, pe nume Șerban Gheorghiade, un grec foarte frumos, cel mai arătos din liceul unde învăța ea. Oana este fiica ei și a lui Nelu Bănicioiu, adoptată de al doilea soț al Marioarei, Nicolae Zăvoranu.

În urmă cu câțiva ani, Marioara Zăvoranu își amintea de fetele ei gemene, într-un interviu acordat pentru Click!: „Erau aşa de frumoase fetele mele, cuminţi şi deştepte. Noi am avut noroc să scăpăm, căci nu mai locuiam de ceva vreme în blocul de la Casata. Micuţele rămăseseră cu bunicii, iar eu cu Oana stăteam la Nelu Bănicioiu, în Dorobanţi”.

surori Oana Zavoranu cutremur 1977
Gemenele aveau 9 ani cand au murit in timpul cutremurului din 1977

Gemenele au fost găsite moarte, în brațele bunicilor

„Fetele au fost găsite fără suflare în braţele părinţilor mei. Au murit cu toţii şi i-am îngropat împreună în Cimitirul Ghencea 2. În fiecare an vin aici cu un preot să ne rugăm pentru sufletele lor. Chiar dacă au trecut atâţia ani, simt un mare gol în suflet şi îmi pare rău că nu sunt mai apropiată de Oana”, povestea Marioara Zăvoranu, în urmă cu șase ani, pentru Click!

Foarte mulți ani după tragedie, Marioara Zăvoranu nu a putut trece prin Centrul Capitalei, acolo unde și-a pierdut familia, sub dărâmăturile blocului Casata. Rămăsese cu cicatrici adânci și avea deseori atacuri de panică, amintindu-și de teribilul episod. După cutremur, Mărioara Zăvoranu a hotărât să se mute la casă, de frica unui alt cutremur. Când trăia, Marioara le făcea pomană fetelor în fiecare an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×