Supravieţuitoare a epidemiei de coronavirus, mărturii cutremurătoare. „Nu înțelegeam de ce trebuie să rămân în camera de izolare”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 09:33
Supravieţuitoare a epidemiei de coronavirus, mărturii cutremurătoare. „Nu înțelegeam de ce trebuie să rămân în camera de izolare”
Supravieţuitoarea coronavirusului Jaimuay Sae-ung. Sursa foto: digi24.ro

O femeie care a fost la un pas de moarte, infectată fiind cu virusul ucigaş, a făcut declaraţii cutremurătoare după miraculoasa supravieţuire. Supravieţuitoarea în vîrstă de 73 de ani din Thailanda a început să se simtă rău la scurt timp după ce a venit dintr-o călătorie din China. Medicii, după mai multe analize, au realizat că femeia fuses infectată cu coronavirus.

Supravieţuitoare a coronavirului, mărturii cutremurătoare

Femeia în vârstă de 73 de ani, Jaimuay Sae-ung, a povestit că a fost infectată cu coronavirus în decembrie, în timpul unei călătorii în China, scrie digi24.ro. La scurt timp după ce a ajuns în Thailanda, ţara natală, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău şi să facă şi febră. Femeia a aflat că a fost infectată cu coronavirus după ce s-a întors de la spital.

Am aflat că am contractat coronavirusul abia după ce m-am întors de la spital. Am fost în stare de șoc. Eram obosită și nu mai puteam mânca”, a declarat Jaimuay Sae-ung, mama a șapte copii. După ce medicii au suspectat de ce boală suferă femeia a fost intrenată la un spital din provincia Nakhon Pathom.

Femeia a ameniţat medicii că le face plângeri din cauza carantinei

Aici i s-au făcut mai multe investigaţii şi analize. Astfel, a rezultat că femeia se îmbolnăvise contractând noul virus. Ea a fost plasată de medici în carantină. Norocul femeii a fost cu telefoanele inteligente şi aplicaţiile care te ajută să îi şi vezi pe cei cu care comunici.

Femeia a fost plasată imediat în carantină

Nu înțelegeam de ce trebuie să rămân în camera de izolare. Am fost foarte stresată, dar copiii mi-au adus un telefon. E reconfortant că acum poți vedea chipurile celor cu care vorbești la telefon”, a mai povestit Jaimuay Sae-ung, supravieţuitoarea coronavirului.

Doamna a povestit că s-a certat cu medicii spitalului, cu asistentele şi i-a ameninţat pe aceştia că dacă nu o dă mai repede acasă o să depună plângeri împotriva lor şi a spitalului. La 10 zile de la intarnare, starea femeii s-a mai îmbunătăţit, aceasta fiind externată. Numai bine pentru a putea să participe, alături de familie, la festivităţile organizate de sărbătorirea Noului An Chinezesc.

Este un caz extrem de rar. Suntem cei mai norocoși. Pur și simplu suntem foarte norocoși”, a spus și Krittika Sae-ung, una dintre fiicele femeii care a învins coronavirusul.

Rata mortalităţii este de 2.1% la nivel naţional, a anunţat Comisia Națională de sănătate din China. În Hubei, Wuhan, cifra este mai mare, aceasta ajungând la 3,1% rată a mortalităţii. 80% dintre victime au peste 60 de ani, iar 75% erau cunoscute ca suferind şi de alte afecţiuni, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de sănătate din China. Prevalenţa coronavirusului rămâne scăzută în afara Chinei, unde au fost raportate 190 de cazuri în 24 de ţări.

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat în timpul unei întâlniri cu alţi oficiali de rang înalt ai ţării că epidemia de coronavirus este „un test major pentru China și capacitatea sa de guvernare„, asta în contextul în care economia Chinei începe să fie grav afectată.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×