Superstiția lui Nicolae Ceaușescu ce-l teroriza psihic pe fostul președinte al României

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
24/07/2019, 12:29
Superstiția lui Nicolae Ceaușescu ce-l teroriza psihic pe fostul președinte al României GALERIE FOTO
Superstiția care nu i-a dat pace lui Nicolae Ceaușescu

Chiar dacă este greu de crezut, Nicolae Ceaușescu era interesat de superstiții și dorea să afle ce i-a rezervat viitorul. Nu de puține ori, dictatorul a apelat la diferiți ghicitori și chiar și la părintele Arsenie Boca, curios să vadă ce i-a rezervat destinul.

Superstiția lui Nicolae Ceaușescu de la înmormântarea mamei sale

Nicolae Ceaușescu s-a lovit de o superstiție chiar și când mama sa a trecut în neființă. Moartea Alexandrinei Ceușescu a reprezetat un moment foarte dificil pentru dictator.

În vara anului 1977, după ce a stat țintuită la pat aproape o lună, Alexandrina Ceaușescu, mama lui Nicolae Ceaușescu, s-a stins din viață, spre disperarea dictatorului, care-și pierduse și tatăl în 1969. Pe lângă tragicul eveniment din viața sa, Nicolae Ceaușescu a mai avut de-a face și cu o superstiție legată de data când a fost nevoit să-și conducă mama pe ultimul drum.

Superstiția lui Nicolae Ceaușescu
Superstiția lui Nicolae Ceaușescu de la înmormântarea mamei sale. Sursă foto: antena3.ro

Nicolae Ceușescu s-a întâlnit și cu părintele Arsenie Boca

Pe data de 7 iulie 1977, Nicolae Ceaușescu și-a condus mama pe ultimul drum, dar, conform apropiaților familiei, temându-se de potriveala incredibilă a cifrelor din ziua respectiva, 7.7.1977, dictatorul a fost la un pas să mai amâne cu încă o zi ceremonia.

Nicolae Ceușescu a aflat de la apropiații săi că atunci când înmormantarea unui om se face într-o zi „însemnată”, în care un număr se tot repetă, sufletul decedatului se va chinui până la următoarea „aliniere” a oricărui alt număr. Cu toate acestea, Nicolae Ceușescu a acceptat să-și înmormânteze mama pe data de 7.07.1977.

Nicolae Ceaușescu credea în supranatural. Drept dovadă stă întâlnirea pe care a solicitat-o cu părintele Arsenie Boca! Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×