Ce i-a dat Nicolae Ceauşescu actorului Larry Hagman. De ce îl plăcea fostul preşedinte pe J.R Ewing din Dallas

Daniel Scripcaru  
înStiri mondene
22/07/2019, 14:39
Ce i-a dat Nicolae Ceauşescu actorului Larry Hagman. De ce îl plăcea fostul preşedinte pe J.R Ewing din DallasGALERIE FOTO
Nicolae Ceausescu i-a dat bani actorului Larry Hagman JR Ewing din Dallas

S-a aflat că Nicolae Ceaușescu i-a dat bani actorului Larry Hagman, cel care a dat viață personajului J.R Ewing din serialul Dallas, foarte popular în România chiar și înainte de Revoluția din 1989! Totul a fost făcut public de însuși actorul american!

Nicolae Ceaușescu i-a dat bani actorului Larry Hagman interpretul lui J.R Ewing din serialul Dallas

Serialul Dallas a fost unul dintre cele mai populare filme în România comunistă. În perioada de glorie a serialului, în anii ’80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România! Ceaușescu a permis difuzarea serialului pentru ca românii să vadă cât de nociv este capitalismul. Acest lucru s-a dovedit a fi însă o eroare capitală a dictatorului român. Oamenii au avut însă ocazia să vadă cum se trăia dincolo de granițele României și ce avea de oferit capitalismul.

Când Nicolae Ceaușescu și-a dat seama de eroarea făcută, era deja târziu. Plătise o sumă considerabilă pentru serial, iar românii prinseseră gustul producției tv, scrie historia.ro.

Nicolae Ceausescu i-a dat bani actorului Larry Hagman JR Ewing din Dallas
Nicolae Ceausescu i-a dat bani actorului Larry Hagman JR Ewing din Dallas

Larry Hagman crede că Ceaușescu a murit datorită serialului Dallas

Actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul de televiziune Dallas, a povestit cum a primit bani de la dictatorul român Nicolae Ceauşescu, pentru ca regimul comunist să poată să îi folosească imaginea. Declarațiile au fost făcute publice după moartea sa, dar ele sunt foarte interesante deoarece arată cum a încercat propaganda comunistă să îl folosească.

Cu ocazia unei vizite pe care Larry Hagman a efectuat-o în anii 1980 în România, unde serialul Dallas era extrem de popular, regimul Ceauşescu i-a cerut actorului permisiunea de a afişa un uriaş panou cu chipul său, pe un imobil, afirmă săptămânalul britanic Sunday Times.

Jurnalistul John Harlow declara în 2012 că Larry Hagman povestea despre cum a decurs întâlnirea sa cu reprezentanții români ai dictatorului. „El (Larry Hagman, n.r.) a spus că nu are nimic împotrivă, dacă soţia sa va putea să ridice a doua zi o pungă cu bani gheaţă, din toaleta unei clădiri guvernamentale”, se afirmă în acest articol semnat de „Ei au făcut acest lucru, o pungă maronie plină cu dolari a fost lăsată acolo pentru noi, iar noi am cheltuit banii foarte repede, aşa cum obişnuiam să facem pe atunci”, a declarat actorul.

Larry Hagman chiar considera că indirect serialul Dallas a fost responsabil pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

„România a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori – pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut (în serial, n.r.) şi de care nici nu ştiau că există (înainte de difuzarea serialului, n.r.)”, a declarat Larry Hagman.

Actorul Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul „Dallas”, a decedat la vârsta de 81 de ani, în 2012, din cauza unui cancer la gât, generat de de cancerul hepatic cu care fusese diagnosticat în urmă cu foarte mulți ani.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×