Studiu de coșmar legat de coronavirus! Experții de la Universitatea Națională din Australia au analizat mai multe scenarii posibile pentru epidemia globală de coronavirus.
Studiu de coșmar legat de coronavirus!
Cel mai optimist dintre acestea este cel în care 15 milioane de oameni mor, iar pierderea financiară la nivel mondial este de 2,4 trilioane de dolari.
Interesant e că, în acest moment, sunt luate în calcul nu mai puțin de șapte scenarii. Astfel, specialiștii de la ANU încearcă să estimeze cât de severă ar putea fi epidemia globală generată de noul coronavirus.
15 milioane de oameni mor și economia globală sărăcește
Nu a ieșit deloc bine. Cercetătorii ANU vorbesc despre un bilanț negru. Acest scenariu este modelat după gripa din Hong Kong, o epidemie care a circulat în 1968-1969 și a ucis în jur de un milion de persoane.
Cel mai sumbru scenariu este cel modelat după gripa spaniolă, care a ucis între 17 și 50 de milioane de persoane între 1918 și 1920. În acest scenariu, bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus ar fi de 68 de milioane, iar pierderea financiară de 9 trilioane de dolari.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
”Scenariile noastre arată că chiar în cazul în care epidemia ar fi controlată, ea va avea un impact semnificativ asupra economiei pe termen scurt”, a declarat profesorul Warwick McKibbin, unul dintre autorii studiului.
”Chiar și în cazul cel mai optimist, impactul economic va fi enorm și este necesar ca țările să lucreze împreună pentru a limita pagubele potențiale cât mai mult posibil”, a adăugat profesorul.
”Sunt necesare investiții mai mari în sănătatea publică, în special în țările sărace. Este prea târziu să mai închidem granițele, pe măsură ce boala a ajuns în multe țări, iar pandemia globală a început”, a mai spus McKibbin.
Vă reamintim că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că rata de mortalitate globală a COVID-19 ar fi de 3,4%, una mai ridicată decât cea estimată anterior în China, de aproximativ 2%.