STS a distribuit tabletele pentru alegerile prezidențiale! Proceduri speciale de asistență tehnică

Alex Năstase   
în Stiri mondene
23/11/2019, 19:19
STS a distribuit tabletele pentru alegerile prezidențiale! Proceduri speciale de asistență tehnică GALERIE FOTO
STS a distribuit peste 23 de mii de tablete. Sursa foto - libertatea.ro

Este oficial! STS a distribuit tabletele pentru alegerile prezidențiale! Serviciul de Telecomunicații Speciale a trimis 25.300 de tablete în secțiile de votare. Acestea au rolul de a stopa votul multiplu atât în țară, cât și pentru străinătate. STS precizează că fiecare secție din străinătate are un număr suficient de tablete, care variază între 4 și 11. „La nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale, în toată această perioadă, este asigurată permanența personalului, 24 de ore din 24, în centrele de preluare a apelurilor.

STS a distribuit tabletele pentru alegerile prezidențiale!

Suntem pregătiți să acordăm asistență tehnică acolo unde se impune. Un aspect pozitiv confirmat în primul tur îl reprezintă semnătura preluată în format digital la secțiile de votare din străinătate, pentru că astfel s-a redus considerabil timpul de preluare a datelor alegătorilor” a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.

Trebuie specificat că până în prezent nu s-au înregistrat probleme tehnice deosebite în derularea procesului electoral. De altfel, peste 1.600 de specialiști STS asigură suportul tehnic, pentru ca pe timpul procesului electoral din țară și din străinătate să nu fie înregistrate întreruperi ale serviciilor. Mai mult de atât, în fiecare județ a fost operaționalizat un centre de preluare a apelurilor pentru eventuale probleme sesizate de secțiile de votare.

Proceduri speciale de asistență tehnică

”Un operator de calculator sau un președinte al unei secții de votare poate suna la Centrul de preluare a apelurilor al STS pentru a primi detalii tehnice despre funcționalitatea aplicațiilor sau pentru a lămuri aspecte legislative la nivelul birourilor electorale din țară sau străinătate”, se arată într-un comunicat al STS.

De remarcat că în Centrul de preluare a apelurilor al STS din Bucureşti sunt permanent peste 100 de operatori telefonici pregătiţi să acorde asistenţă tehnică pentru operatorii de calculator şi preşedinţii secţiilor de votare din Capitală şi din străinătate. Un operator de calculator sau un preşedinte al unei secţii de votare poate suna la Centrul de preluare a apelurilor al STS pentru a primi detalii tehnice despre funcţionalitatea aplicaţiilor sau pentru a lămuri aspecte legislative la nivelul birourilor electorale din ţară sau străinătate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×