Straniul caz al unui copil din India. Medicii au descoperit că avea 526 de dinți – VIDEO

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
02/08/2019, 13:27
Straniul caz al unui copil din India. Medicii au descoperit că avea 526 de dinți – VIDEO
Un copil avea 526 de dinți în gură, în India. Care este explicația medicilor. Sursa foto: Youtube

Un caz ciudat face înconjurul lumii. Medicii indieni au descoperit 526 de dinți în gura unui copil din Chennai, relatează presa internațională. Este cel mai straniu caz medical cu care dentiștii s-au confruntat până acum, însă s-au găsit câteva explicații în legătură cu situația băiețelului.

Copilul cu 526 de dinți din India

Ravindranath este un băiat de doar 7 anișori din orașul Chennai, iar cazul său i-a uimit pe doctori. Micuțul a ajuns pe mâna stomatologilor după ce i s-a umflat fața. La o simplă analiză, doctorii și-au dat seama că este vorba despre o malformație extrem de rară. Băiatul avea în cavitatea bucală nici mai mult, nici mai puțin decât 526 de dinți.

Bucățile în formă de dinți descoperite în gura băiatului avea între 1 și 15 milimetri. Băiatul a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a repara ce s-a găsit în gură, iar intervenția de extragere a dinților a durat cinci ore. Copilul a rămas cu 21 de dinți în urma operației care a reprezentat o adevărată bătălie pentru dentiști.

Băiețelul, afectat de o complicație genetică?

Nu se știe ce anume a produs anomalia băiețelului, iar acest caz va fi cu siguranță unul despre care se va studia la facultățile de medicină din India. Specialiștii spun că ar fi vorba, cel mai probabil, despre o afecțiune genetică.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×