Dentist fals, descoperit de polițiști în Gruiu, Ilfov! Sătenii au fost păcăliți de un fost zidar

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/02/2019, 15:50
Dentist fals, descoperit de polițiști în Gruiu, Ilfov! Sătenii au fost păcăliți de un fost zidar GALERIE FOTO
Polițiștii au descoperit un dentist fals în localitatea Gruiu

Un dentist fals a fost descoperit de polițiști în localitatea Gruiu din județul Ilfov. Bărbatul, fost zidar, a învățat meseria de dentist de la soția sa și și-a amenajat un cabinet stomatologic chiar la el acasă. Locuința sa a fost percheziționată, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru exercitare a unei profesii fără drept.

„La această oră, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov efectuează o percheziție domiciliară, în comuna Gruiu, din județul Ilfov, la locuința unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de exercitarea unei profesii fără drept. Bărbatul bănuit, în vârstă de 50 de ani, din comuna Gruiu, județul Ilfov, ar fi desfășurat activități specifice profesiei de dentist, pentru locuitorii comunei Gruiu, fără a avea acest drept. Facem precizarea că, această activitate se desfășoară în cadrul unui dosar penal, întocmit în urma sesizării din oficiu a polițiștilor, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare a unei profesii fără drept”, anunță IPJ Ilfov.

Polițiștii au descoperit un dentist fals în localitatea Gruiu

Sătenii par mulțumiți însă de serviciile oferite de dentistul fals, deși acesta nu apare în evidenţele Colegiului Medicilor Dentişti. „Mai este unul, da, dar nu știu dacă aveți curaj să vă duceți. Că ăsta a fost zidar la viața lui și scoate și el măsele. A învățat de la soție să scoată măsele. Soția a fost dentist, de fel. Și pe urmă s-a învățat de la ea și scoate și el”, a declarat o localnică.

Bărbatul s-a lăsat de meserie și s-a dat drept dentist
Bărbatul s-a lăsat de meserie și s-a dat drept dentist

Colegiului Medicilor Dentiști a făcut verificări pentru a stabili dacă bărbatul, pe numele său Costel Sandu, este într-adevăr dentist. „Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentiști Ilfov”, este anunțul făcut de Colegiului Medicilor Dentiști în urma verificărilor. Dacă va fi găsit vinovat pentru exercitare a unei profesii fără drept, bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la un an. Porblema este că sătenii nu par dispuși să semneze plângerea penală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×