Șterge-ți contul de Facebook! Dacă părăsești rețeaua de socializare devii mai fericit

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 15:32
Șterge-ți contul de Facebook! Dacă părăsești rețeaua de socializare devii mai fericit GALERIE FOTO
Șterge-ți contul de Facebook! Dacă părăsești rețeaua de socializare devii mai fericit

Ce se întâmplă dacă îți ștergi contul de Facebook? Un studiu arată că dacă părăsești rețeaua de socializare ai toate șanseșe să fii mai fericit. Experții de la două dintre cele mai prestigioase școli din lume, Unversitatea Stanford și Universitatea din New York, au constat că, odată cu părăsirea rețelei Facebook, foștii utlizatori au parte de „îmbunătățiri minore, dar semnificative în ceea ce privește fericirea”.

În ciuda tuturor scandalurilor din ultimul an, cu Cambridge Analytica, sutem încă dependenți de Facebook. Suntem câteva miliarde de oameni care petrec aproximativ o oră pe zi pe această rețea de socializare. Acum, un nou studiu care a fost realizat de experți ar putea să ne facă să ne simțim din nou prost. De ce? Pentru că se pare că suntem parțial dependenți. Așa că dacă vrei să te simți mai bine este nevoie nu doar să te deloghezi, ci să și ștergi contul.

Ștergi contul de Facebook și ești mai fericit! Este rezultatul unui studiu de la Stanford

Experții spun că renunțarea la Facebook aduce fericirea. Dacă ștergi contul și părăsești rețeaua devii mai fericit, arată studiul făcut de americani. După cum au spus unii experți, sistemul de recompense creat de Facebook și de alte platforme media sociale este similar cu pofta de jocuri de noroc sau abuzul de substanțe, adică dă dependență. Sean Parker, un om care a lucrat la început pentru Facebook, a explicat că procesul de gândire din spatele implicării utilizatorilor este asemănător cu livrarea „unor porții mici de dopamină”, substanța care produce plăcerea.

Un studiu al Universității Stanford arată că dacă renunți la Facebook, ai șanse mai mari să fii fericit

„Am constatat că patru săptămâni fără Facebook îmbunătățesc bunăstarea subiectivă și reduc în mod substanțial cererea post-experiment, sugerând că forțele cum ar fi dependența ar putea determina oamenii să folosească Facebook mai mult decât ar face altfel. Dezactivarea a determinat îmbunătățiri minore, dar semnificative în ceea ce privește bunăstarea și, în special, asupra fericirii, satisfacției de viață, depresiei și anxietății”, au concluzionat ei.

Facebook este totuși o soluție excelentă pentru ca oamenii să rămână conectați cu prietenii și familia

Studiul recunoaște însă că există, evident și beneficii pentru cei care folosesc rețeaua și pentru mediile sociale în general. Facebook este totuși, cu toate dezavantajele sale, un mijloc important pentru ca oamenii să rămână conectați cu prietenii și familia. De asemenea este și o sursă de informare, este importantă pentru comunitate și divertisment și în special pentru cei care sunt altfel social izolați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×