Facebook împlinește 15 ani! Cum arăta rețeaua de socializare, la început

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 11:18
Facebook împlinește 15 ani! Cum arăta rețeaua de socializare, la început GALERIE FOTO
Facebook împlinește 15 ani! Cum arăta rețeaua de socializare, la început

Facebook împlinește 15 ani! Pe 4 februarie 2004, un grup de stundenți de la Harvard, în frunte cu Mark Zuckerberg, lansa ceea ce avea să devină cea mai mare rețea de socializare din lume. La început, The Facebook, a vrut să fie un chat al universității, dar a evoluat rapid și a ajuns acum la 2,2 miliarde de useri activi în fiecare lună.

„Când am lansat pentru prima oară Facebook speram să avem 400, 500 de persoane, acum suntem la 100.000 de oameni, așa că cine știe unde vom ajunge. Poate că putem face ceva măreț”, spunea Mark Zuckerberg, la câteva luni după ce lansase celebra sa rețea de socializare. La 15 ani de la înființare, acest număr de utilizatori a crescut acum, astfel încât aproape o treime din populația lumii se loghează pe contul de Facebook în fiecare lună.

Facebook împlinește 15 ani! La început rețeaua de socializare nu avea opțiunea de a posta fotografii

Facebook împlinește 15 ani! Rețeaua de socializare arăta mult mai simplu la început. În 2004 site-ul arăta fără prea multe opțiuni, dar mult mai atrăgător decât ce exista atunci pe piață, așa că Facebook a prins rapid mai întâi în SUA și apoi în întreaga lume. Ceea ce a început ca o afacere de cămin a ajuns alături de Google să aibă o influență directă asupra a peste 70% din traficul de pe internet.

În 2004 când s-a lansat, Facebook s-a dorit o rețea univeristară, un chat în care fiecare putea posta ceva și în același timp toți prietenii să vadă asta. Un an mai târziu a fost implementată opțiunea de a posta poze și cea de a da tag la prieteni, iar în 2006 a fost lansat news feed-ul. Afacerea lui Mark Zuckerberg, Facebook, a crescut exponențial. Ea a înghițit alte rețele de socializare ca Instagram și WhatsApp și a devenit una dintre cele mai mari companii de tehnologie de pe planetă, făcând din Zuckerberg a cincea cea mai bogată persoană din lume.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×