Statele Unite a înregistrat al doilea deces cauzat de coronavirus. Specialiștii cred că virusul s-a răspândit de câteva săptămâni

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 12:00
Statele Unite a înregistrat al doilea deces cauzat de coronavirus. Specialiștii cred că virusul s-a răspândit de câteva săptămâni
Statele Unite a înregistrat al doilea deces cauzat de coronavirus. Specialiștii cred că virusul s-a răspândit de câteva săptămâni. Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Statele Unite au anunțat un al doilea deces cauzat de coronavirus, tot în Washington, statul unde a fost confirmat și primul deces din cauza covid-19.

Coronavirus a mai făcut o victimă în SUA

Statele Unite anunță că o a doua persoană a decedat din cauza noului coronavirus, iar la nivel național alte 89 de persoane sunt infectate.

Potrivit CNN, situația infecțiilor cazuate de covid-19 este următoarea: 16 cazuri în California, Washington: 13 cazuri, 2 morţi, 3 cazuri în Illinois, două în Florida, Oregon 2 cazuri, Rhode Island 2 cazuri, un caz în Arizona, Massachusetts un caz,  New York un caz și încă unul în Wisconsin.

Cercetătorii americani au examinat genomii a două infecții cauzate de coronavirus în statul Washington și au concluzionat că similaritățile găsite sugerează că virusul s-a răspândit în Statele Unite de-a lungul mai multor săptămâni, informează The Guardian.

Washington a avut primul caz confirmat de coronavirus din Statele Unite, anunțat de Centrul de Prevenire și Control al Bolilor pe 20 ianuarie. Pe baza unei analize a virusului, un alt caz apărut în același stat, anunțat vineri, se pare că ar fi plecat de la primul caz.

Virusul s-a răspândit în Washington mai multe săptămâni

Chiar dacă cei doi oameni purtători ai virusului locuiesc în aceeași zonă, nu sunt date care să arate că aceștia au avut vreun fel de contact între ei. Mai mult, al doilea caz a apărut după ce primul nu mai era contagios, deci nu mai putea răspândi agentul patogen.

Astfel, oamenii de știință cred că virusul s-a răspândit către alți oameni din comunitate timp de aproape șase săptămâni.

Între timp numărul de persoane infectate crește pe zi ce trece, astfel că, până acum, peste 80.000 de persoane din China au fost testate pozitiv cu covid-19, peste 4.200 în Coreea de Sud și peste 1.600 în Italia.

În plus, 3.048 de oameni și-au pierdut viața din cauza virusului, în timp ce 45.110 de persoane s-au vindecat, potrivit arcgis.com, site-ul ce monitorizeză situația epidemie de coronavirus la nivel mondial.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×