Stare de urgență la New York! Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața din cauza ninsorilor abundente

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/12/2019, 20:38
Stare de urgență la New York! Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața din cauza ninsorilor abundente
Furtunile de zăpadă au făcut prăpăd în New York. Sursa foto: antena3.ro

Nici nu am intrat bine în luna decembrie, că iarna a început să-și facă de cap în toate colțurile lumii. Spre exemplu, autoritățile din New York au decretat stare de urgență, după ce peste jumătate din teritoriul Statelor Unite ale Americii a fost paralizat, pur și simplu, de furtunile puternice de zăpadă din ultimele zile. De asemenea, șapte persoane și-au pierdut viața în accidentele provocate de vremea extremă, iar bilanțul victimelor riscă să crească dintr-un moment în altul.

Furtuna de zăpadă de la New York a anulat peste 7.000 de zboruri

În plus, peste 7.000 de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri semnificative pe aeroporturile din „Big Apple”, spre nemulțumirea călătorilor. Într-o situație similară se află, printre altele, și orașe precum Washington sau Boston, informează presa de peste ocean, care citează surse oficiale.

Pentru a face față intemperiilor vremii, guvernatorul statului a mobilizat și un număr de 300 de soldați ai Gărzii Naționale, care să ajute la deszăpezire.Furtuna a început pe coasta de vest săptămâna trecută, chiar înaintea zilei recunoștinței și a avansat în scurt timp pe tot parcursul țării, ca mai apoi să ajungă pe coasta de Est, provocând căderi mari de zăpadă.

În România au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă artificială

În timp ce iarna extremă face prăpăd în alte colțuri ale lumii, stațiunile montane se pregătesc să întâmpine primii turiști cu… zăpadă artificială. Cum nu sunt semnalate ninsori abundente în următoarea perioadă, autoritățile din Azuga, spre exemplu s-au văzut nevoiți să pună în funcțiune toate instalațiile de care dispun.

Tot ce avem disponibil, avem în funcțiune. Am intrat în normalitate.Cum am avut temperaturi scăzute, s-a apăsat butonul.

Pământul este destul de cald și astfel am făcut grămezile de zăpadă, apoi intrăm cu mașina de bătut zăpadă și putem schia”, a declarat primarul Ciprian Barbu.

Prin urmare, pârtiile de începători urmează să se deschidă încă din weekend-ul 7-8 decembrie 2019, iar vestea a fost primită cu mare bucurie de tinerii dornici să se distreze pe cinste în binecunoscuta stațiune montană.

La rândul lor, instructorii de schi așteaptă cu nerăbdare startul oficial al sezonului de iarnă în Azuga și vin cu vești bune pentru tinerii care se pregătesc să ia cu asalt stațiunea care dispune de un domeniu schiabil de aproximativ 7,5 kilometri. Cel mai probabil, pârtiile pentru începători se vor deschide sâmbătă, 7 decembrie.

Să fac depozite de zăpadă acum și urmează să fie amenajate pârtiile. E prima oară când sunt pornite atât de devreme.

Sâmbătă, din experiența pe care o am, pe pârtia de inițiere se va putea schia”, a declarat instructorul Andrei Pintenaru.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×