Stare bună pentru ultimul pacient cu coronavirus din România! „Are febră, dar până în 38 de grade, şi tuşeşte”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
05/03/2020, 12:36
Stare bună pentru ultimul pacient cu coronavirus din România! „Are febră, dar până în 38 de grade, şi tuşeşte”
Bărbatul internat cu coronavirus tușește, dar are o stare bună. Sursa foto - hepta.ro

Stare bună pentru ultimul pacient cu coronavirus din România! Adus de la Suceava după ce a fost confirmat cu noul virus care a băgat în sperieți lumea, bărbatul este ok și situația lui nu le crează probleme medicilor.

Stare bună pentru ultimul pacient cu coronavirus din România!

Anunțul a fost făcut chiar de managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ. Conform acesteia, manifestările bolii sunt specifice ca ale unei gripe, dar nu în formă gravă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi avem un pacient în vârstă de 72 de ani confirmat cu infecţia cu noul coronavirus.

„Are febră, dar până în 38 de grade, şi tuşeşte”

Nu este într-o stare generală care să ne pună probleme în momentul de faţă. Primeşte tratament specific şi de suport şi, bineînţeles, îl supraveghem conform procedurilor cu ajutorul cadrelor medicale care se găsesc în zona respectivă.

(…) Infecţia cu coronavirus pe care o îngrijim în momentul de faţă apare ca o gripă, dar nu ca o formă gravă de gripă. (…) E ca o gripă uşoară. Are febră, dar până în 38 de grade, şi tuşeşte, dureri articulare.

Din câte am înţeles şi de la colegii de la Suceava, nu a fost vorba despre o înrăutăţire a situaţiei sale clinice din momentul în care a fost depistat şi până acum”, a spus Carmen Dorobăţ.

Mai mult de atât, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a spus că simptomele acestuia sunt „stăpânite din punct de vedere terapeutic”.

Carmen Dorobăţ a reamintit că Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi asigură coordonarea în patologia infecţioasă pentru toate judeţele Moldovei.

„La laboratorul de biologie moleculară se lucrează toate probele din aceste judeţe. În prezent mai avem în lucru încă 13 probe. (…) Avem de la Suceava cinci probe ale contacţilor, pentru că s-a întors din zona Brescia, din câte am înţeles, cu un autocar, şi atunci avem şi astfel de probe de la contacţii respectivi”, a mai spus Carmen Dorobăţ.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×