Spitalul Județean Galați va primi un aparat pentru testarea cu coronavirus. S-a semnat contractul

Traian Terzian  
înStiri de ultima ora
19/03/2020, 09:42
Spitalul Județean Galați va primi un aparat pentru testarea cu coronavirus. S-a semnat contractul
Spitalul Județean Galați va primi un aparat pentru efectuatea testelor de depistare a persoanelor infectate cu coronavirus

Spitalul Județean Galați va primi un aparat pentru efectuatea testelor de depistare a persoanelor infectate cu coronavirus și care va avea un timp de analiză de două ore și jumătate.

Spitalul Județean Galați va primi un aparat pentru testarea cu coronavirus

Conform news.ro, autoritățile au semnat deja contractul pentru achiziționarea aparatului pentru efectuarea de teste în vederea depistării persoanelor cu coronavirus, iar acesta va ajunge la Spitalul Județean Galați în următoarele zile.

Aparatul, care poate face până la 12 teste în acelaşi timp, va ajuta ca eventualele persoane infectate să poată fi depistate mult mai repede. Mai mult, la Galaţi vor putea fi realizate teste mult mai repede şi în cazul pacienţilor din celelalte judeţe din regiune, respectiv Buzău, Brăila sau Vrancea.

În prezent, în Galaţi sunt izolate la domiciliu 1.125 persoane. De asemenea, 58 de gălăţeni sunt în centrele de carantină iar 13 sunt internaţi în spital. Două persoane au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus până în prezent, iar din izolare au ieşit 47.

Specialiștii din Galați au conceput un dezinfectant

Specialiştii de la Universitatea Dunărea de Jos pregătesc în laboratoarele unităţii soluţii dezinfectante. O echipă de cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină şi Farmacie a conceput deja un dezinfectant pe bază de alcool pentru uz individual.

”În efortul de adaptare şi de contribuţie directă a comunităţii academice la nevoile societăţii, în perioada următoare ne vom concentra pe definirea unor soluţii dezinfectante care să fie folosite mai întâi la nivelul universităţii noastre, iar mai apoi pentru comunitatea locală. Scopul nostru este să acoperim o eventuală criză de dezinfectanţi în cazul prelungirii stării de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus”, a declarat Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

În prezent se efectuează teste pentru a vedea activitatea microbiologică a dezinfectantului. La sfârşitul săptămânii se va şti clar dacă este o soluţie viabilă de rezervă pentru situaţii de urgenţă. Până acum s-au arătat interesate să achiziţioneze dezinfectant produs la Universitatea Dunărea de Jos, Primăria Municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 260, iar în această perioadă oamenii au făcut un obicei din a-și dezinfecta fiecare produs cumpărat din magazin, cât și ambalajele acestora.

Medicul Alexandru Rafila îi contrazice, însă și susține că nu este nevoie de astfel de măsuri exagerate, atât timp cât păstrează o igienă corespunzătoare a mâinilor și respectă restricțiile impuse de autorități.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×