Spitalul din Brașov, cel mai curat din Europa! Cum arată instituția din România. FOTO

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 12:32
Spitalul din Brașov, cel mai curat din Europa! Cum arată instituția din România. FOTO GALERIE FOTO
Cel mai curat spital din Europa este în Brașov!

Putem să ne mândrim cu cel mai curat spital din Europa! Acesta se află chiar la Brașov. Cu toate că sistemul medical din țară este cu mult sub standardele vest-europene, deținem cel mai curat spital din Europa. Acesta este o instituție privată din Brașov și a fost desemnată cu câțiva ani în urmă ca fiind cea mai curată din toată Europa.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat spitalul brașovean „cel mai curat din Europa”, dintr-o listă cu 60 de spitale, în 2013. Un chestionar online la care spitalele au trebuit să răspundă, după care a fost un audit din partea a doi profesori”, a precizat Bogdan Moldovan, directorul medical al spitalului.

Cel mai curat spital din Europa este la Brașov!

Din fericire, cu toate că nu stăm bine la capitolul sistem medical, noi deținem cel mai curat spital din tată Europa. Acesta se află la Brașov și este o instituție privată.

Sf Constantin, cel mai curat spital din Europa
Sf Constantin, cel mai curat spital din Europa

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”,  a declarat medic primar boli infecíoase, Andreea Moldovan, pentru Digi24.

Cel mai curat spital din Europa se află la noi, la Brașov
Cel mai curat spital din Europa se află la noi, la Brașov

Instituția se numește fântul Constantin și a primit premiul pentru cel mai curat din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care este condusă de ANdreea Moldova. „Am observat că au un program pe care îl respectă pentru inspecţia băii şi a camerei, e totul în regulă.

Așa arată cel mai curat spital din Europa
Așa arată cel mai curat spital din Europa

Este cel mai important, pentru că am fost şi în alte spitale unde am avut eu o pacientă, o rudă, şi e groaznic, pe când aici avem nişte condiţii extraordinare. Să fie toate la fel ca astea care sunt aici şi să ne facă bine, să ieşim cu sănătate de aici”, au adăugat câțiva pacienți despre spitalul în cauză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×