Îți expiră permisul auto în curând? Nu aștepta până în ultimul moment, asta dacă ai cu adevărat nevoie să te deplasezi cu mașina, în secolul vitezei. Cei care vor să-şi schimbe permisul auto, fie că a expirat sau va expira foarte curând, o pot face după efectuarea vizitei medicale, pe baza următoarelor documente:
Acte necesare schimbării permisului auto
a) cererea titularului se editează informatic la ghiseu şi se înmânează titularului pentru a o semna şi pentru a completa informaţiile privind fişa medicală şi dovada plăţii contravalorii permisului de conducere;
b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România;
c) în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu;
Cât costa schimbarea permisului de conducere
d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – contravaloarea se poate achita la sediu. Plata contravalorii permiselor de condcuere se poate face on-line în sistem internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, sau în numerar la casieriile unităţilor Trezoreriei, la ghişeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor sau prin mandat poştal. Taxa respectivă costă 68 de lei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
e) permisul de conducere, în cazul deteriorării acestuia sau pentru schimbarea numelui. În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);
f) documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
Persoanele cărora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere documentele de mai sus însoţite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susţinerea vreunui examen.
Nu trebuie să aducă fișa medicală cei care vor un nou permis pentru că:
a) permisul pe care-l aveau le-a fost furat, l-au pierdut sau s-a deteriorat;
b) numele lor s-a schimbat între timp.
Noul permis va fi livrat titlularului la adresa din România indicată de el sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere. În cazul în care nu poate fi identificat la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica de la serviciul public comunitar în a cărui competență teritorială se află această adresă.