Spania a declarat stare de alertă și se așteaptă ca numărul de cazuri să ajungă la 10.000

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 18:48
Spania a declarat stare de alertă și se așteaptă ca numărul de cazuri să ajungă la 10.000
Primul-ministru al Spaniei, Pedro Sanchez/ Foto: Hepta

Guvernul Spaniei a declarat stare de alertă, după ce numărul infecțiilor de coronavirus a trecut de 4.200 și s-au înregistrat 120 de decese, transmite News.ro.

”Săptămâni foarte grele”

Constituția Spaniei prevede că starea de alertă poate fi declarată în caz de catastrofă  sau criză  sanitară, fără să antreneze suspendarea unor drepturi și libertăți ale cetățenilor.

Ne aşteaptă săptămâni foarte grele (…) Nu excludem că în următoarea săptămână să ajungem la 10.000 de cazuri”, a afirmat Pedro Sánchez,  prim-ministrul Spaniei.

Premierul Sánchez le-a cerut bătrânilor și bolnavilor cronici să ia toate măsurile să se protejeze de o eventuală molipsire, iar tinerilor le-a solicitat să păstreze ”distanța socială”.

Ne aflăm abia în prima parte a unei lupte care există în toată lumea. Decretarea stării de alertă permite mobilizarea la maxim a resurselor materiale pentru combaterea virusului. Reuşita ţine de oricare dintre noi. Va fi dificil, dar vom învinge virusul”, a mai spus șeful guvernului  de la Madrid.

Școlile au fost închise

Până acum, guvernul a dispus închiderea școlilor, a transferat 2,8 miliarde de euro pentru autoritățile locale și a suspendat zborurile dinspre Italia.

Regina Letizia s-a întâlnit recent cu ministrul Irene Montero, diagnosticată cu COVID-19, dar rezultatul testării sale și a soțului ei, regele Felipe VI a fost unul negativ.

La nivel local, în  Madrid au fost închise barurile și restaurantele, iar o măsură similară va intra în vigoare de mâine și la Valencia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×